elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El teatre infantil i la màgia envaeixen les places del municipi amb 'Menuda ciutat'

El teatre infantil i la màgia envaeixen les places del municipi amb 'Menuda ciutat'

    La regidoria de Joventut ha organitzat Menuda Ciutat, un festival per als més xicotets on el teatre i la màgia són els principals protagonistes. A partir del 5 de maig, i durant tot el mes, diferents places de Sagunt i del Port de Sagunt acolliran quasi una vintena d'actuacions i marionetes infantils. L'objectiu del festival Menuda Ciutat, els divendres teatre al carrer és apropar les activitats culturals, destinades a un públic familiar, a les places i espais públics.

    Les activitats es realitzen els divendres, a partir de les 19 hores, en quatre places al mateix temps, dos en el nucli de Sagunt i altres dos en el Port de Sagunt. Les places són Cronista Chabret, Reina Fabiola, Antiga Moreria, Àgora del Casal Jove, el Trinquet, Albereda del Consell i Manuel Azaña. Les companyies participants són totes especialitzades en activitats infantils i han sigut preseleccionades pel SARC de la Diputació de València.

    El projecte Menuda Ciutat ja es va realitzar l'any passat de manera experimental amb una gran resposta per part del públic infantil i familiar, la qual cosa ha permés la seua consolidació en la programació de la regidoria de Joventut que coordina Guillermo Sampedro. A més, cal recordar que esta va ser una de les propostes reclamades pels xiquets i xiquetes del municipi, i que es va incloure en el Pla d'Infància Municipal aprovat l'any passat, que arreplega la realització d'activitats culturals per a públic infantil en espais públics.

    Segons el delegat de Joventut, Guillermo Sampedro, "l'any passat vam fer l'experiment de traure la cultura i les activitats infantils al carrer i va tindre molt bona resposta, per la qual cosa ens hem animat a continuar amb esta proposta tan necessària que suposa portar el teatre on estan els xiquets i xiquetes, que és en les places del nostre municipi a les vesprades. De pas, a més, fomentem el teatre de carrer i l'acostem a la gent i a les famílies".

    Pujar