elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Sagunt reivindica de nou millores per al camp valencià

Sagunt reivindica de nou millores per al camp valencià

  Davall el lema 'Per la defensa de la nostra citricultura', polítics, agricultors i veïnat es van concentrar ahir, dilluns 25 de febrer, enfront de les portes de l'Ajuntament de Sagunt per a reivindicar una solució als problemes que patix el camp valencià respecte a la crisi citrícola. Amb esta concentració la Plataforma per la Dignitat de l'Agricultor va tornar a deixar clara la preocupació que existix al voltant del problema que travessa el sector sobre la competència deslleial de tercers països.

  El principal problema és el fet que en determinats països africans no s'apliquen els mateixos controls i normes que els productes citrícoles locals i això afecta directament i indirectament al voltant d'unes 200.000 persones i, per això, els agricultors reclamen que s'active la clàusula de salvaguarda per a protegir el producte local.

  A la concentració es van unir l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández; el regidor i president del Consell Agrari, Enric Ariño, i altres membres de la Corporació Municipal, que va aprovar en el Ple de l'Ajuntament donar suport a la reivindicació dels agricultors.

  Fernández, després de llegir el manifest de la plataforma, va afirmar que el problema no solament afecta els agricultors sinó a tota la ciutadania valenciana, ja que l'agricultura i especialment la citrícola "és una part importantíssima de la nostra economia que genera 200.000 llocs de treball i suposa una part important del producte interior brut". El primer edil va afegir que encara que es diga que l'agricultura és residual "hui dia és una part important per a la ciutadania valenciana en l'exportació i per tant és garantia de futur com qualsevol gran empresa" i va reivindicar cada convocatòria "per a dir ben alt que rectifiquen esta postura i definitivament es posen del costat dels nostres llauradors i de tot el nostre país".

  Per part seua, Ariño va demanar que s'actue per a frenar la competència deslleial dels països que no complixen amb la normativa i que aplicació "les mesures que ens autoapliquem només els productors europeus, en concret, els espanyols i valencians com el control de sanitat, la traçabilitat del producte o saber si s'han mantingut en fred a l'hora d'arribar al consumidor, entre d'altres". El regidor delegat va reivindicar la convocatòria i va animar a tot aquell que vulga participar en el fet que acudisca cada vegada que es convoque "per a fer soroll i perquè es pose una solució al problema que travessa el camp valencià".

  Pujar