1 de juny de 2020 1/6/20

Sagunt es prepara davant l'alerta taronja per pluges i demana precaució a la població

Sagunt es prepara davant l'alerta taronja per pluges i demana precaució a la població - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Sagunt es prepara davant l'alerta taronja per pluges i demana precaució a la població - (foto 2)

  Sagunt és un dels municipis que es troba actualment en alerta taronja per pluges. A causa de la imminent arribada de la gota freda, l'alcalde de Sagunt, Quico Fernández, s'ha reunit d'urgència amb representants de Policia Local, Guàrdia Rural, Protecció Civil i dels departaments de Manteniment i Aigües per a tractar mesures, que es van a coordinar també amb el cos de Bombers i les forces de seguretat de l'Estat.

  Segons la pàgina municipal d'informació meteorològica Inforatge (http://inforatge.com/meteo-sagunt), es preveu una situació molt complicada i tècnicament complexa entre hui i demà. L'episodi de 'DANA o gota freda' que és a punt de començar sembla que portarà un episodi de pluges extenses, localment fortes i persistents que deixarà acumulats de precipitacions molt importants.

  D'entrada, el dia comença amb l'avís taronja en la província de València (140 l/m2 en 12 hores, o 40 l/m2 en quasi una hora). Les pluges totals podrien superar en general els 100 l/m2 en molts punts de les províncies de València i Castelló. Allí per on passen estes tempestes, les precipitacions es dispararan molt més.

  "No es tracta de generar alarma, però sí de, responsablement, establir mesures de precaució davant les situacions que es puguen crear, especialment durant les pluges intenses de la vesprada i de la nit. Ja hem procedit a tallar alguns passos i està previst el tall imminent d'uns altres en funció de l'evolució", ha destacat Fernández. En la reunió s'han analitzat els punts conflictius de Sagunt com són "les connexions a través de guals que travessen el riu tant en la zona del delta com en la zona pròxima a les vies o els camins de Chulla i als nuclis urbans. També el pas que connecta amb la CV309 per a anar a València, el pas per baix de les vies en direcció a Canet d'En Berenguer, la zona pròxima al passeig marítim, l'encreuament de l'avinguda Mediterrani amb Camp de Morvedre i els polígons Ingruinsa i SEPES. Estos punts, en altres episodis de pluges intenses, han pogut generar problemes i hem anat solucionant-los amb el pas del temps, però, així i tot, hem d'estar alerta", ha assegurat l'alcalde.

  A més dels punts conflictius en els nuclis de Sagunt i del Port de Sagunt, l'alcalde ha assenyalat també "la problemàtica d'Almardà, sobretot en el Gato Montés i en algun punt del carrer Suècia on hi ha acumulacions d'aigua". De la mateixa manera, ha assenyalat "la carretera de Sagunt a Petrés i la Gola de Quartell, un dels punts més conflictius ja que actualment estem pendents de la instal·lació d'un sistema de bombeig que ja està licitat però que encara no està construït ni en funcionament".

  "Anem a incrementar els membres dels cossos de seguretat, de la Guàrdia Rural, de la Policia Local i de Protecció Civil que juga un paper molt important en estos casos alertant a la població. I si hi haguera una situació de major emergència, doncs ja la transmetrem", ha assegurat. D'altra banda, ha comentat que "hi haurà una franja important de pluges de més de 100 litres però que en algun punt podrien superar fins i tot els 200 litres i açò suposa estar molt preparats perquè no hi haja situacions lamentables". El vent també pot ser molt intens, per la qual cosa "les platges poden tenir ratxes de vent molt forts i en este sentit hem d'evitar al màxim exposar-nos a estos riscos", ha afegit.

  Finalment, Fernández recomana a la població "que seguisca les recomanacions que es donen a través dels mitjans de comunicació i d'Inforatge i que jo personalment vaig transmetre a través del band. Per tant, que no s'utilitze el cotxe si no és necessari i que s'eviten els punts conflictius". Pel que fa a la població més vulnerable, "els xiquets i xiquetes amb extraescolars no es descarta que se suspenguen per a no córrer situacions de risc".

  Manteniment i la SAG han procedit a la neteja d'embornals conflictius de tot tipus de fulles, borses i materials que puguen produir embossos i també s'han netejat sèquies. La Policia Local ha senyalitzat zones conflictives per a evitar accés de vehicles o peatons i s'ha coordinat amb bombers i altres cossos policials per a passar informació de la situació i prestar auxili necessari als ciutadans.

  Pujar