6 d’agost de 2020 6/8/20

Sagunt obri el termini per a la inscripció dels nous Corresponsals dels IES

Sagunt obri el termini per a la inscripció dels nous Corresponsals dels IES - (foto 1)
  • Este és un programa del departament perquè els i les adolescents s'empoderen, participen en campanyes de sensibilització i coordinen les iniciatives d'oci de l'Ajuntament de Sagunt

La Regidoria de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt ha obert el termini per a la inscripció en el programa Corresponsals, un dels grups de dinamització i participació del departament. En l'actualitat, este grup està format per 60 adolescents i és un dels programes més veterans de la Regidoria perquè el seu origen es remunta a principis dels anys 2000 i, des de llavors, ha anat creixent en número, diversitat, activitats i funcions.

El projecte va dirigit a jóvens d'entre 14 i 17 anys, estudiants de 3r d'ESO a 2n de Batxillerat o Cicles Formatius de Grau Mitjà d'un centre educatiu del municipi. I té com a objectiu principal fomentar la participació de la població juvenil del municipi en aquells temes que més li interesse i afecte, a més d'intentar empoderar-la perquè desenvolupen iniciatives i accions. En este sentit, per al regidor de Joventut, Guillermo Sampedro, «els corresponsals són una extensió del Casal Jove en els instituts, són la nostra veu a les aules i són els encarregats de donar a conéixer les activitats i programes de la Regidoria i de l'Ajuntament en els centres de secundària. Fan una labor fonamental i sense ells i elles no arribaríem a la gent jove i tampoc coneixeríem quines són les necessitats, inquietuds i els problemes que tenen els adolescents». Entre les funcions que exercixen, segons assenyala Sampedro, «són ells i elles els qui organitzen i participen en la Lluna Plena, el programa d'oci alternatiu del Casal Jove, una iniciativa que ells planifiquen i desenvolupen, gestionant, d'esta manera, els adolescents el seu propi oci i augmentant l'apoderament dels jóvens del municipi, un dels objectius principals de la Regidoria».

Durant el projecte, els i les corresponsals es dividixen en grans equips de treball. Un primer grup format per alumnat actiu sensibilitzat amb temes socials com ara la diversitat sexual, el medi ambient o la igualtat i que després de rebre la formació oportuna desenvolupen accions i campanyes en el municipi i en els seus centres educatius. Són a més un punt d'informació en els seus instituts de referència de les activitats i iniciatives del Casal Jove, motivant a la participació de la resta de l'alumnat.

Un segon grup el formen jóvens que volen desenvolupar iniciatives d'oci juvenil alternatiu. Així s'encarreguen d'organitzar, coordinar i dinamitzar activitats que davall la marca Lluna Plena tenen a veure amb el seu oci: tornejos de videojocs, tallers, batalles de galls, concerts, jocs d’escapar entre altres iniciatives que ja s'han desenvolupat.

I, finalment, comptem amb un grup de jóvens corresponsals voluntaris la missió dels quals és col·laborar i organitzar, juntament amb el personal de la Regidoria, els grans esdeveniments organitzats en el Casal Jove com el festival del manga Mangetsu, la festa Halloween, Carrera Solidària UNICEF, Cavalcada de Reis Mags, etc. i col·laborar en la posada en marxa de l'esdeveniment en si.

Els i les jóvens corresponsals es reunixen una vegada per setmana al llarg del curs i realitzen a més trobades, convivències i excursions. Es tracta, en definitiva, d'un projecte lúdic i formatiu que afavorix la participació dels i les jóvems. La inscripció és gratuïta i es realitza en línia a través de l'enllaç https://aytosagunto.apuntate.online/pio/ fins al 30 de juny.

Ara, per tant, s'obri la inscripció i durant la primera quinzena del mes de juliol es durà a terme una sessió grupal on s’explicarà a les famílies i menors les característiques del programa així com es resoldran els dubtes que hi puguen tindre. El projecte finalment començarà al setembre amb les sessions formatives i les primeres reunions grupals.

Pujar