23 de novembre de 2020 23/11/20

Sagunt inicia este cap de setmana les Jornades Canines d'Educació per a la Convivència

Sagunt inicia este cap de setmana les Jornades Canines d'Educació per a la Convivència - (foto 1)
  • Les persones interessades podran assistir de manera gratuïta a estes jornades per interpretar el llenguatge corporal dels gossos i per aprendre pautes de conducta i obediència canina

MÉS FOTOS
Sagunt inicia este cap de setmana les Jornades Canines d'Educació per a la Convivència - (foto 2)

Este pròxim cap de setmana, 25 i 26 de gener, s'inicien les activitats de les Jornades Canines d'Educació per a la Convivència. Es tracta d'unes sessions educatives teòriques i pràctiques que tenen com a objectiu interpretar el llenguatge corporal dels gossos i l'aprenentatge de pautes de conducta i obediència canina. Estes activitats tindran una duració de 10 a 14 hores en diferents llocs de la ciutat i es desenvoluparan també els caps de setmana de l'1 i 2, i el 8 i 9 de febrer.

Les sessions educatives es desenvoluparan en el teatre Begoña este dissabte 25 de gener i la segona, en la sala d'actes del Centre Cultural Mario Monreal el dissabte 1 de febrer. Durant estes conferències, organitzades per l'Ajuntament de Sagunt, a través de la Regidoria de Sanitat i Consum, justament amb el Centro de Adiestramiento Canino de Valencia K9, s'ensenyarà, entre altres qüestions, a interpretar el llenguatge corporal dels gossos, a més de molts altres aspectes de la conducta animal i la convivència ciutadana.

D'altra banda, pel que respecta a les sessions pràctiques, es desenvolupen quatre pràctiques a les quals els propietaris podran acudir acompanyats dels seus gossos, que hauran d'anar lligats i, en el cas dels gossos considerats potencialment perillosos amb morrió, i on se'ls donaran unes pautes de conducta i obediència. I tindran lloc el diumenge 26 de gener i 9 de febrer en el solar situat en el Passeig a la Mar, número 4, i el diumenge 2 i el dissabte 8 de febrer en el pipican del carrer Catedràtic Josep Lluis Blasco Estellés.

Durant la presentació d'estes jornades, el regidor de Sanitat i Consum, Javier Timón, va destacar que es tracta d'una les primeres activitats projectades d'enguany i que amb accions d'este tipus, es posa en marxa una ferma aposta per aconseguir una ciutat amable amb els animals sustentada sobre els pilars de la convivència i el civisme. Així mateix, el regidor va expressar sobre la fi d'esta iniciativa: «amb l'objectiu de convertir la nostra ciutat en un referent del benestar animal, englobada dins d'un projecte més ampli consistent en l'educació i la conscienciació per a col·laborar també des de l'àmbit de les nostres competències en aconseguir una ciutat més neta».

Pujar