28 d’octubre de 2020 28/10/20

Sagunt, gran protagonista en la Feria Internacional de Turismo Fitur

Sagunt, gran protagonista en la Feria Internacional de Turismo Fitur - (foto 1)

  Sagunt va estar present un any més en Fitur, la Fira Internacional de Turisme de Madrid, que enguany tanca amb xifres rècord, 245.000 participants i 9.700 empreses.
  Durant cinc dies la Delegació de Turisme de Sagunt va donar a conéixer a visitants i professionals, la seua àmplia oferta turística i diverses iniciatives convertides en producte turístic. Va destacar també la presència de la iniciativa empresarial turística de Sagunt i comarca, que de la mà de la Delegació i del Patronat de Turisme han assistit a la fira per a oferir els seus productes a empreses i operadors turístics que inclouran Sagunt i la comarca del Camp de Morvedre entre la seua oferta de destinacions.

  L'alcalde i la regidora de Turisme es van mostrar molt satisfets per la gran presència que ha tingut el municipi en la fira. La delegació municipal ha assistit com a convidada a la presentació de la Red de Juderías de España, Caminos de Sefarad, atés que Sagunt és finalista al costat d'altres quatre municipis a formar part de la citada xarxa.

  Ha estat present en la Ruta del Grial, la Ruta de los Fenicis i la film Office de la qual Sagunt ja és part activa. El desenvolupament d'aquest producte turístic és part del Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre, que ha desenvolupat un complet banc d'imatges i de professionals del sector audiovisual, recollits en la web www.saguntofilmoffice.com.

  La regidora de Turisme, Natalia Antonino ha declarat que "efectivament, Sagunt un any més ha complit els seus objectius en Fitur, uns objectius de promoció tant nacional com internacional que donen l'oportunitat de promocionar dins de la fira. Evidentment les coses a destacar dins de la fira han sigut enguany la Ruta del Grial associada a la Setmana Santa Saguntina, la nostra festa d'interés turístic nacional. El mes gastronòmic de la Taronja que està associat també a les festes falleres, i també la Red de Juderias on s'ha visitat l'estand i s'ha tingut l'oportunitat de parlar amb alguns representants de la Red en la qual estem finalistes."

  Entre els productes locals Natalia ha destacat que "enguany un dels agents turístics del municipi, concretament General Drons amb el seu gerent Adrián, va vindre amb un dron i crec que ha sigut la novetat de la fira, en la qual ha cridat l'atenció moltíssim aqueix dron de salvament. Hem venut unes platges segures a més de tota la qualitat que tenim, banderes blaves, de qualitat, l'accessibilitat, etc."

  Així mateix, els representants autonòmics han pogut conéixer també el dron de salvament, que presta servei a la platja de Port de Sagunt, i que ha revolucionat l'estand de Sagunt, fent que empreses nacionals i internacionals, visitants i curiosos s'acostaren massivament a conéixer de primera mà aquest revolucionari sistema de salvament i al mateix temps la destinació Sagunt, que d'altra banda és un servei únic a la Comunitat Valenciana i en l'estat espanyol.

  També s'ha presentat el Concurs Gastronòmic de la Taronja i el mes de la taronja, que ha sigut molt ben rebuts entre els visitants, ja que es concentra al mes de març, amb les festes de Falles, i l'atractiu dels monuments i les platges del municipi.

  Per a concloure la regidora de Turisme, ha manifestat que "ha sigut una fira productiva, enteníem que eixos eren els productes a millorar i promocionar que havíem de donar-los a conéixer a representants que venien, però és clar, dins de la ciutat de Sagunt no solament tenim eixes quatre coses anteriorment citades, sinó que tenim una gran varietat de productes turístics de tota índole, patrimonial, cultural, gastronòmic, en definitiva tot perquè eixos visitants puguen vindre al llarg de tot l'any, amb això aconseguim la desestacionalització, la sostenibilitat i al mateix temps procedim també a oferir unes oportunitats variades per a tota mena de públic."

  Pujar