elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

La programació d'activitats pel 25N continua amb la projecció del documental ‘Amanecerá y veremos. Mujeres protagonistas de paz en Colombia’

La programació d'activitats pel 25N continua amb la projecció del documental ‘Amanecerá y veremos. Mujeres protagonistas de paz en Colombia’
  • El film aborda el paper de vint dones en el procés de pau de Colòmbia, moltes de les quals han patit violència política i de gènere

La programació impulsada per l'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt amb motiu del Dia Internacional contra la Violència de Gènere, fixat en el calendari cada 25 de novembre, continua demà, dimarts 30 de novembre, amb la projecció del documental Amanecerá y veremos. Mujeres protagonistas de paz en Colombia. El divendres, per a finalitzar amb esta celebració, tindrà lloc la xarrada Augment de condemnes, demanda feminista?, a càrrec de Laura Macaya.

La sala d'actes del Centre Cultural Mario Monreal de Sagunt acollirà demà a les 19 hores la projecció d'este documental, que aborda el paper de vint dones en el procés de pau de Colòmbia, moltes de les quals han patit violència política i de gènere. En acabar, hi haurà una taula redona i un debat a càrrec d’Atelier ONGD. Esta activitat està organitzada per les regidories d'Igualtat i de Cooperació Internacional de l'Ajuntament de Sagunt.

‘Amanecerá y veremos’ és una de les dites del saber popular que s'utilitza a Colòmbia per a referir-se a situacions en les quals hi ha un alt grau d'incertesa. En el cas d'este documental, es referix a la incertesa que genera un conflicte armat que dura més de cinc dècades. El film reflexiona sobre com durant i després de les taules de diàleg, les dones han treballat per acabar amb la guerra. Una lluita no sempre visible ni valorada en una societat patriarcal, però imprescindible per a aconseguir una pau justa, amb veritat i garanties de no repetir-se.

L’ONGD Atelier donarà la veu a més d'una vintena de dones que han patit o viscut violència directa o indirecta i que, des de les seues particularitats territorials i socials, lluiten per participar en la construcció d'una pau amb justícia de gènere a Colòmbia.

 Les dones afectades pel conflicte suposen el 51 de les víctimes de desplaçament forçat, el 47% de les d'homicidi i el 82% de les de violència sexual. Esta organització valenciana dedica el 70% dels seus projectes a defensar els drets humans de les dones i, des de fa més de deu anys, Colòmbia és el lloc en el qual esta ONGD ha centrat la major part dels seus esforços per a donar suport a la cerca d'una solució política negociada al conflicte armat a Colòmbia seguint la Resolució 1325 del Consell de Seguretat de Nacions Unides, que reafirma l'important paper que exercixen les dones en la prevenció i solució dels conflictes i en la consolidació de la pau.

Pujar