elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Polèmica en el Teatre de Sagunt: denuncien precarietat laboral entre la plantilla

Polèmica en el Teatre de Sagunt: denuncien precarietat laboral entre la plantilla
  MÉS FOTOS
  Polèmica en el Teatre de Sagunt: denuncien precarietat laboral entre la plantilla - (foto 2)
  Polèmica en el Teatre de Sagunt: denuncien precarietat laboral entre la plantilla - (foto 3)

  El sindicat CSIF denuncia que sis treballadors de personal d'Administració i Serveis dependents de Conselleria d'Educació, Cultura i Esports comparteixen una diminuta caseta sense ventilació ni serveis per a realitzar la seua labor. La central sindical lamenta que la solució provisional adoptada davant la calor i l'obligació de separació haja sigut situar-los en el porxo d'un edifici en ruïnes.

  La Central Sindical Independent i de Funcionaris (CSIF) explica que “la jornada de treball es desenvolupa en un barracó prefabricat, amb molt poc espai, similar a les casetes de gelats que instal·len en algunes platges a l'estiu”. El sindicat avisa que aqueix diminut recinte manca d'aire condicionat, calefacció o serveis, per la qual cosa si necessiten recórrer a aquests últims els treballadors es veuen obligats a desplaçar-se 800 metres, per un pendent pronunciat, fins a arribar fins a l'amfiteatre.

  CSIF apunta que “de manera provisional i a causa de la calor en les hores centrals del dia, han permés als treballadors, com a mesura especial, fer la seua tasques d'informació, atenció i venda d'entrades als visitants en un porxo d'un xicotet edifici en ruïnes, al qual no tenen permesa l'entrada perquè el sostre està a punt de desprendre's”.

  El sindicat recalca que aquesta situació, que afecta cinc treballadors de vigilància i a un subaltern, podria haver-se esmenat si existira el Centre de Visitants del Castell, les obres del qual haurien d'haver conclòs fa anys. CSIF subratlla igualment que ha traslladat aquesta qüestió tant a Conselleria com a l'Institut Valencià de Seguretat i Salut Laboral (Invassat), que ha inspeccionat les instal·lacions i realitzat un informe sobre aquest tema.

  La central sindical reclama solucions urgents i insta Conselleria d'Educació, Cultura i Esports al fet que situe immediatament als seus empleats en unes instal·lacions que reunisquen unes mínimes condicions.

  Pujar