20 de setembre de 2020 20/9/20

La platja del Port de Sagunt acull la demostració d'un dron de salvament

La platja del Port de Sagunt acull la demostració d'un dron de salvament - (foto 1)
  • Durant esta setmana, General Drones amb el suport de Bandera Blava, promou la campanya ‘Playas Aerovigiladas’ en el municipi

MÉS FOTOS
La platja del Port de Sagunt acull la demostració d'un dron de salvament - (foto 2)
La platja del Port de Sagunt acull la demostració d'un dron de salvament - (foto 3)

La platja del Port de Sagunt ha acollit este matí la demostració del servici d'un dron de salvament. L'empresa General Drones, amb el suport de Bandera Blava, ha iniciat la campanya ‘Playas Aerovigiladas’ que compta amb Sagunt com una de les seues destinacions pilot.

Esta campanya consistix a visitar durant una setmana les platges triades i oferir de manera gratuïta, a mode d'experiència pilot, el servici del seu dron de salvament Auxdron LFG. Este projecte pilot estarà en funcionament de hui dilluns 12 fins a diumenge 18, en horari de l'equip de salvament i socorrisme, de 10.00 a 20.00 hores, i en coordinació amb els equips de salvament i socorrisme, a les ordres del coordinador de Platges i en col·laboració amb patrons i socorristes.

A la demostració han assistit l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; el CEO i cofundador de General Drones, Adrián Plazas; així com diversos membres de l'empresa General Drones.

Darío Moreno ha assegurat que esta campanya “és especialment important per a nosaltres perquè incidix en un aspecte molt important, la seguretat. Volem explicar-los tant a turistes com a ciutadans i ciutadanes que tenim una de les platges més segures i que, a més, l'Ajuntament invertix perquè eixa seguretat siga màxima”.

El primer edil, a més, ha destacat que es realitze amb l'empresa General Drones, ja que “és del Port de Sagunt, va començar com una startup, i hui dia és un referent en inversió i en avanços tecnològics i, a més, genera ocupació”. Finalment ha remarcat que les platges de Sagunt “no solament són segures, sinó que són un motor per a l'economia i per al turisme del nostre municipi i que a més tenim empreses de la màxima qualitat en el nostre municipi”.

Adrián Plazas ha assegurat que el que pretenen és “donar a conéixer com es duu a terme la implantació de drons de rescat en les diferents platges. Ens encarregarem de diferents operacions, entre elles les de vigilància i prevenció a primeres hores del matí i quan ens ho sol·liciten, i també farem un simulacre en el qual veurem com s'involucren la resta d'efectius”.

La campanya ‘Playas Aerovigiladas’ està present a la platja del Port de Sagunt durant tota esta setmana i anteriorment s'ha dut a terme en Santa Eulària (Eivissa), on es va presentar i es van mostrar els beneficis d’este dron; a Menorca, i més avant també viatjarà fins a Fuengirola i als pantans d’Orellana i Cheles a Extremadura.

Pujar