4 d’agost de 2020 4/8/20

Mobilització conjunta en suport dels interessos de la citricultura

Mobilització conjunta en suport dels interessos de la citricultura - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  Mobilització conjunta en suport dels interessos de la citricultura - (foto 2)

  Este dimarts, 18 de desembre, va tindre lloc una concentració conjunta 'Per la defensa de la nostra citricultura' a la porta de l'Ajuntament de Sagunt, convocada per les associacions agràries del Camp de Morvedre, la Unió de Llauradors i Ramaders i organismes representatius del sector, com la Comunitat de Regants i el Sindicat de Regs per a "protestar per l'evolució de la campanya", segons va explicar el president del Consell Agrari, Enric Ariño.

  El manifest que es va llegir buscava la "mobilització conjunta en suport dels interessos de la citricultura de la província de Castelló, en particular, i de tota la Comunitat Valenciana en general". I exigia amb esta protesta que es modifique l'acord signat amb Sud-àfrica, una aplicació immediata de la clàusula de salvaguarda "motivada per la caiguda generalitzada dels preus de les nostres taronges, que preveu el tractat comercial europeu per a protegir el futur del nostre camp". Exigir les màximes cauteles i controls als productes importats "i minimitzar amb això el risc de contagi de plagues i/o malalties", exigir reciprocitat a les produccions de països tercers "quant a requisits de tota mena, exigits a les produccions comunitàries, per a garantir la seguretat alimentària dels consumidors", exigir el tractament en fred dels cítrics importats i exigir el compliment de la llei de la cadena alimentària "garantint els drets dels productors agraris davant la distribució".

  Així, el president del Consell Agrari ha explicat que esta és "una situació complicada per la qual cosa demanem ajuda de les diverses administracions implicades, bàsicament a Europa, al Govern de Madrid i al Govern valencià, que ha de defensar els interessos valencians".

  Enric Ariño ha informat que "el que es demana és que s'active una clàusula que hi ha en tots els tractats internacionals per la qual quan un sector està molt afectat per les importacions es col·loquen mesures correctores per a evitar la destrossa del sector implicat. Per tant, demandem a València perquè influïsca a Madrid, i perquè Madrid siga determinant a Brussel·les i aconseguisca que s'aplique esta clàusula".

  Pujar