1 de desembre de 2020 1/12/20

L'Equip de Govern implementa un decàleg de mesures per als diferents servicis municipals

L'Equip de Govern implementa un decàleg de mesures per als diferents servicis municipals - (foto 1)
  • Estes mesures comprenen des del teletreball per a l'administració com els servicis que prestaran determinats departaments municipals o l'ajornament d'alguns impostos i la devolució d'algunes taxes

L'Equip de Govern ha implementat un decàleg de mesures per als diferents servicis municipals que es durà a terme per a cobrir els servicis que presten els diferents departaments de l'Ajuntament de Sagunt.

L'Ajuntament promourà el teletreball per a tot el personal municipal que puga i trie esta fórmula, per la qual cosa les dependències municipals romandran tancades. Es reforçarà el servici de centraleta per a atendre les peticions necessàries a través del telèfon 96 265 58 58, extensió 1, i del correu atc@aytosagunto.es. A més, el Decret d'Estat d'Alarma establix la suspensió dels terminis administratius dels procediments no finalitzats en data de hui. Així mateix, la zona blava queda suspesa mentre dure l'Estat d'Alarma.

Quant als impostos i taxes, l'Ajuntament no cobrarà pels servicis que no s'hagen pogut prestar. Alguns són els referits als cursos del Conservatori i la Universitat Popular que s'hagen anul·lat o ocupació de via pública. En cas que s'haja cobrat, es retornarà d'ofici, a excepció d'aquells que hagen fet cas omís de l'obligatorietat de desmuntar les instal·lacions durant l'Estat d'Alarma. Quant als comerços, la taxa de fem ja ha sigut remesa, per això els tècnics estan fent un estudi per a saber com es podrà bonificar.

El pagament de la taxa d'IBI urbà i rústic, s'ajorna a juliol de 2020. De totes maneres, esta mesura queda subjecta al que el Consell de Ministres aprove demà.

El pla de neteja de la SAG garantix els servicis al mateix temps que es reorganitza el treball per a poder atendre les necessitats derivades de la situació d'Alarma, per exemple l'increment de la hidroneteja, llava contenidors, vies públiques, etc.

Com que s'és conscient que es produirà un augment de la desocupació i de persones amb necessitats, es reorganitzarà i potenciarà el departament de Serveis Socials mitjançant un pla que comprén, entre d’altres, l'atenció telefònica (96 265 58 82) de les persones que tinguen concertades cites i de no ser possible es concertarà cita presencial en els locals del Centre Cívic en el Port de Sagunt o en Camí Real de Sagunt a hores i dies determinats; també s'habilitarà el correu electrònic ssgestion@aytosagunto.es perquè la ciutadania puga comunicar-se amb el departament.

Per a les persones que no poden o no han d'eixir del seu domicili per ser població vulnerable es facilitaran els aliments que precisen, bé a través de SerUnión amb el programa Menjar a Casa o a través del Servici d'Atenció a Domicili (SAD) tindran habilitats telèfons per a atendre les demandes de les persones en situació de vulnerabilitat i fer-los la compra si fóra necessari. Al mateix temps es coordinaran amb les ONG que repartixen menjar i amb el Centre Solidari d'Aliments, amb les quals col·labora la Policia Local perquè es garantisquen les mesures obligatòries de seguretat i higiene per a evitar possibles contagis.

Quant a les persones sense llar, Creu Roja s'encarregarà de proporcionar-los les mesures necessàries per a extremar la higiene i proporcionar-los aliments a partir de la col·laboració amb supermercats. Així mateix, l'Ajuntament de Sagunt s'ha oferit a col·laborar amb ells per si no pogueren desenvolupar aquestes activitats.

Pel que al voluntariat es refereix, aquella persona que vulga col·laborar voluntàriament, pot dirigir-se al telèfon 96 265 58 58, extensió 1 o al correu electrònic atc@aytosagunto.es. Així mateix, els comerços que disposen de servici a domicili poden dirigir-se a l'Ajuntament a través dels mateixos mitjans perquè se'ls incloga en un llistat de comerços.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, en representació de l'Equip de Govern, ha fet un reconeixement exprés a la Policia Local de Sagunt i extens a la resta de cossos de seguretat per la labor de difusió i conscienciació essencial en relació a l'Alarma. L'alcalde ha explicat que fins al moment la Policia Local no ha imposat cap sanció sinó que s'ha limitat a advertir de les mesures, però que a partir d'ara l'incompliment d'estes normes serà sancionat amb imports que van des dels 600 fins als 30 000 euros, fins i tot en cas de situacions de menyscapte de l'autoritat, es pot produir a l'arrest. D'altra banda, la Policia Local ha recorregut els supermercats per a garantir el control de l'aforament, la gestió de les cues i l'aplicació dels protocols per a evitar possibles contagis.

Quant al servici d'autobusos, s'ha informat que s'ha reduït la freqüència, s'ha limitat l'aforament al 50% i s'ha reforçat la neteja i desinfecció diària dels punts de contacte.

Els mercats municipals, tant interiors com exteriors, funcionaran només amb els llocs d'aliments i es garantiran les mesures de seguretat. Concretament en l'exterior, les parades muntaran amb la distància recomanada i amb les mesures necessàries perquè no es produïsquen aglomeracions de persones.

A més, l'alcalde de Sagunt ha indicat que segons informa la Policia Nacional el BIEM III de la UME desplegarà 25 patrulles, un total de 110 militars a Paterna, Torrent i Sagunt amb la comesa principal de desinfecció de les zones de major afluència. Pel que fa a Sagunt s'han identificat com a zones prioritàries per a esta desinfecció Carrefour, L’Epicentre, l'Hospital de Sagunt i l'estació de Renfe. En este sentit ha fet una crida a la tranquil·litat ja que són mesurades excepcionals per l'Estat d'Alarma.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha confirmat el 5é i últim cas d'infecció per coronavirus a l'Hospital de Sagunt. En este sentit, Moreno ha declarat que un d'eixos pacients ja està donat d'alta i ha fet una crida a la tranquil·litat indicant que eixos pacients estan en l'hospital de la ciutat però que no són necessàriament veïns del municipi ja que este centre atén moltes més poblacions.

Finalment, l'alcalde ha agraït a la ciutadania de Sagunt l'esforç de quedar-se a casa des que es va decretar l'Estat d'Alarma, així com a les entitats, comerços, farmàcies, etc. que estan prestant un servici essencial i a aquelles persones que s'han oferit a ajudar.

Pujar