30 de setembre de 2020 30/9/20

L'àrea d'Igualtat impartix un curs de defensa personal per a dones

L'àrea d'Igualtat impartix un curs de defensa personal per a dones - (foto 1)
  • El curs de defensa personal s'impartix els dies 3,6,11 i 13 de juny, de 12 h a 14 h, a la sala de Lluita de la piscina Almudàfer del Port de Sagunt

MÉS FOTOS
L'àrea d'Igualtat impartix un curs de defensa personal per a dones - (foto 2)

L'àrea d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt, amb ajuda dels fons econòmic del Pacte d'Estat contra la Violència de Gènere, ha organitzat un curs de defensa personal dirigit a dones que s'està impartint des del 3 de juny i finalitzarà el 13 de juny. Són un total de quatre sessions de 12 a 14 h. L'activitat té lloc a la sala de Lluita de la piscina Almudàfer del Port de Sagunt i és impartida per Francisco Vicente López García, policia local i entrenador nacional de defensa personal.  

L'objectiu d'esta activitat és preparar les participants perquè siguen capaces de defensar-se davant diferents situacions, com agressions sexuals o escenes de violència de gènere.

La regidora delegada d'Igualtat en funcions, Maria Giménez, ha assenyalat que "amb esta activitat es pretén formar a les dones, que aprenguen a defensar-se i disposen de seguretat quan caminen pel carrer. Com sempre, esperem que este curs siga únicament preventiu, i que les tècniques apreses no hagen d'utilitzar-se".

La defensa personal ha d'entendre's des d'una perspectiva global, abastant i reforçant l'aspecte psicològic que permet afrontar una situació de conflicte sense submissió i amb capacitat per a la presa de decisions per part de la víctima. D'esta forma, davant una situació de risc o d'agressió, la dona és capaç d'actuar realitzant una anàlisi de la situació i, en cas d'agressió, valorar sempre les opcions disponibles, eixir il·lesa o amb el mínim mal, o utilitzar la màxima energia en la defensa o fugir de la situació.

Pujar