elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'alumnat de 4t de l'IES Jorge Juan visita el Consistori de Sagunt

L'alumnat de 4t de l'IES Jorge Juan visita el Consistori de Sagunt
  • Els i les estudiants han representat un ple municipal i han pogut transmetre totes les seues propostes i iniciatives de millora per a la ciutat de Sagunt

L'alumnat de 4t de l'ESO de l'IES Jorge Juan ha visitat este matí l'Ajuntament de Sagunt amb la intenció de conéixer en profunditat el funcionament dels plens municipals i les accions i iniciatives que es desenvolupen des de la pròpia institució. A la recepció han assistit l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, el regidor d'Educació, José Manuel Tarazona i el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro.

En eixe sentit, els i les estudiants han pogut representar, amb la participació de l'alcalde i dels regidors, un ple municipal en el qual han aportat diverses propostes i iniciatives de millora per al municipi de Sagunt i, finalment, s'han realitzat les votacions de cadascun dels punts, en les quals totes les propostes han sigut aprovades. Han llançat idees referents a la gran majoria dels departaments que té la institució, entre els quals es troben Urbanisme, Mobilitat, Esports, Sanitat, Educació, Infraestructures, Solidaritat, Serveis Socials i Cultura, entre altres.

El regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha explicat les activitats que es realitzen des del departament, els ha convidat que visiten, també, les instal·lacions del Casal Jove del Port de Sagunt i els ha animat a assistir a algunes de les que es realitzen durant el cap de setmana. A més, també els ha convidat a participar en el programa de Corresponsals que té en actiu Joventut: «No totes les propostes que la gent jove planteja es fan, però la gran majoria sí. Ho comente perquè estigueu pendents d'estos processos participatius i que us animeu a participar. Quant a l'oci, tots els divendres i tots els dissabtes en el Casal Jove del Port de Sagunt i, en breu, també des del Casal de Sagunt que està previst que s'inaugure al març, hi ha tornejos, tallers, jocs… Podeu conéixer totes les activitats des de l'Instagram del Casal Jove i totes eixes activitats estan pensades per a vosaltres i vosaltres».

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha catalogat de molt «enriquidora i positiva» la visita i els ha llançat una pregunta: «Quants diners penseu que es gasta l'Ajuntament a l'any en serveis relacionats amb tot el que hem parlat hui: en carrers, en concerts, en activitats esportives?». Al que un alumne ha respost: «80 milions».

«Uns 80 i escaig milions es gasta l'Ajuntament en tots els assumptes que hui hem tractat ací. Part d'eixos diners va destinat a tota l'oferta d'activitats de Joventut de la qual parlava Guillermo. Per eixa raó necessitem Corresponsals, perquè sereu vosaltres els que us reunireu amb nosaltres per a parlar dels temes i de les activitats que voleu que es facen per a vosaltres. Des de l'Ajuntament ens gastem els diners teòricament en aquelles coses que vosaltres demandeu i per això és molt important la participació. Nosaltres tenim un pressupost que tenim disponible per a gastar en la joventut i, el millor, és que quanta més gent jove parle amb nosaltres, més s'assemblarà el que fem nosaltres al que de veritat vol la gent jove», ha afegit l'alcalde.

El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, per part seua, també ha agraït la visita i ha comentat que els i les alumnes han realitzat propostes molt necessàries per a Sagunt en l'àmbit de l'educació: «A més, heu defensat una cosa molt important que són les competències municipals i les que no són municipals. És a dir, heu demanat a Conselleria les necessitats que ens falten en la localitat i que no són competència de l'Ajuntament, ja que s'han de demanar a una altra administració. Entre tots hem de treballar conjuntament per a poder oferir a la ciutadania el millor servei des de totes les edats, tots els àmbits i de manera integradora».

Pujar