25 d’octubre de 2020 25/10/20

L'Ajuntament de Sagunt i la Fundació Pegasus presenten la jornada inclusiva ‘Gyncana Aquàtica – Allò meu no és normal’

L'Ajuntament de Sagunt i la Fundació Pegasus presenten la jornada inclusiva ‘Gyncana Aquàtica – Allò meu no és normal’ - (foto 1)
  • Este esdeveniment, que tindrà lloc el dissabte 15 de febrer, s'engloba dins del programa de la Fundació Pegasus “Allò meu no és normal, però allò teu tampoc” que té un objectiu inclusiu amb la finalitat de normalitzar la diferència a través de l'oci

L'Ajuntament de Sagunt i la Fundació Pegasus amb la col·laboració de l'Associació Blau Surf organitzen el dia 15 de febrer l'esdeveniment inclusiu i solidari ‘Gyncana Aquàtica – Allò meu no és normal’. Este esdeveniment s'engloba dins de les activacions d’‘Allò meu no és normal, però allò teu tampoc’, programa de la Fundació Pegasus que té un objectiu inclusiu amb la finalitat de normalitzar la diferència a través de l'oci, l'esport i la cultura.

La presentació de l'esdeveniment va tindre lloc en la piscina del Poliesportiu Municipal (internuclis) i va comptar amb la presència del regidor d'Esports, Javier Raro; la presidenta de l'Associació Blau Surf, Vanessa Pérez Campos, i els tècnics del departament d'Esports. La Regidoria d'Esports de Sagunt destaca que estes jornades seran el punt de partida de l'adaptació de les piscines a les persones amb autisme. L'adaptació de les tres piscines municipals es realitzarà mitjançant pictogrames funcionals.

La ‘Gyncana Aquàtica per la diferència’ és un esdeveniment per a tota la família i inclourà proves lúdico-esportives per a superar en equip. El preu d'inscripció és de 3 euros i tots els diners recaptats aniran destinats a la Fundació Pegasus i als projectes que està duent a terme actualment. La prova tindrà lloc en la piscina del Poliesportiu Municipal (internuclis) el 15 de febrer a partir de les 10 hores. Des de l'organització recorden que tot menor de 12 anys haurà d'anar acompanyat d'un tutor i se li posarà obligatòriament ajuda de flotació.

Este esdeveniment també anirà acompanyat de dos conferències impartides pel fundador de la Fundació Pegasus, David Rodríguez, que tindran lloc el divendres 14 de febrer a les 18 i a les 19.30 hores en el Casal Jove, l'entrada del qual és limitada per aforament i té un preu de 3 euros. A través de la seua experiència personal desmuntarà el concepte actual de discapacitat proposant un nou enfocament sobre treball social i inclusió. Una altra entitat col·laboradora en esta jornada de ponències serà Aspau, Associació de Pares de Persones amb Autisme, que realitzarà a manera d'introducció una xarrada sobre la visió de l'autisme des del punt de vista dels pares o família, i les possibilitats esportives per a xiquets amb autisme.

Les inscripcions tant a les ponències com a la ‘Gyncana Aquática’ es poden realitzar fins al dijous 13 de febrer a les 0.00 hores, en la web de la Fundació

Pujar