elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

L'Ajuntament de Sagunt dóna suport a la mobilització del sector agrícola en defensa de la citricultura valenciana

  L'Ajuntament de Sagunt oferix el seu suport incondicional a la mobilització del sector agrícola. Diumenge que ve 7 d'abril, a les 11.00 hores, l'estació del Nord de València serà el punt des del qual el sector agrícola i qui el recolze partirà amb motiu de la defensa de la citricultura valenciana fins a arribar a la Delegació de Govern on es llegirà el manifest.

  El president del Consell Agrari, Enric Ariño, ha destacat que, el principal motiu d'esta manifestació és que, “donada la mala situació en què es troba la citricultura valenciana en general, i en particular la del Camp de Morvedre, ha sorgit la ‘Plataforma per la Dignitat del Llaurador’ per a recuperar el valor que té esta activitat econòmica”. Ariño ha recordat que en l'últim ple “ja va tirar endavant una moció en la qual donàvem suport a esta plataforma”.

  En este sentit, ja s'han fet 3 concentracions a Sagunt. “Nosaltres ja ens hem adherit com a municipi a esta plataforma i ara fem una crida perquè tots aquells que es vegen afectats o que vulguen solidaritzar-se amb l'acte participen en la manifestació del pròxim diumenge”, ha afirmat el regidor.

  Finalment, “des de Sagunt i el Camp de Morvedre, les organitzacions que convoquem, tant el Consell Agrari, l'Ajuntament com el Sindicat de Regants, la Séquia Major i ASCOSA, quedarem a les 10 del matí en l'estació de des d’on partirem”.

  La Plataforma per la Dignitat del Llaurador ha convocat la que serà la quarta manifestació ‘Per la defensa de la nostra citricultura’, que compta amb el suport d'un total de 103 poblacions de l'arc mediterrani i a la qual s'han adherit sindicats, la Federació de Cooperatives Agroalimentàries de la Comunitat Valenciana, a més dels diferents organismes agraris que formen esta plataforma.

  El decàleg reivindicatiu, que s'ha llegit en les últimes manifestacions, demana: ajudes directes al xicotet citricultor, revisió i renegociació de tots els acords signats per la UE amb tercers països, garantia absoluta de salut per als consumidors europeus, etiquetes clares per al consumidor europeu, garantia absoluta mediambiental, reciprocitat amb les exigències europees en temes fitosanitaris i uns altres, tractament en fred, compliment de la cadena alimentària, establiment de mesures de control i inspecció en l’etiquetatge, i establiment i adopció de mesures compensatòries per als productors espanyols.

  Pujar