6 de juliol de 2020 6/7/20

L’Ajuntament de Sagunt es coordina davant les possibles pluges previstes per a les pròximes hores

  • Els diferents departaments com ara el Consell Agrari, la SAG, Manteniment, Aigües, Protecció Civil o la Policia Local han activat els protocols interns per previndre possibles incidents davant l’avís de riscos meteorològics

Diferents departaments de l’Ajuntament de Sagunt s’han coordinat per tal de previndre possibles incidents davant l’avís de preemergència per pluges i tempestes nivell taronja que es puguen produir en les pròximes hores en el litoral valencià. Per este motiu, Manteniment, Aigües de Sagunt, Policia Local, Protecció Civil, SAG i Consell Agrari han activat els protocols interns corresponents a este tipus d’avís per evitar qualsevol incident derivat del temporal.                    

En concret, el Consell Agrari ha informat que el nivell d’inundació en la zona de marjal a dia de hui és molt baix i, per tant, no hi ha risc d’inundació. Açò es deu a que durant els mesos d’estiu el Consell agrari amb ajudes del SEPE va contractar personal de neteja de les sèquies del terme municipal per tal d’afavorir-ne el desaigüe en èpoques de gota freda. La única preocupació que té el Consell Agrari és pel que fa a la turbina que la Generalitat Valenciana no ha instal·lat encara a la Gola de Quartell. Quant als barrancs, que pertanyen a la Confederació Hidrogràfica del Xúquer, els guardes rurals ja estan preparats per tal de bloquejar els accessos als barrancs, com seria el del camí de Gausa, en el cas que ploguera molt.

Per altra banda, Aigües de Sagunt ha revisat totes les vàlvules que hi ha en la ciutat per tal d’evacuar l’aigua de la pluja que puga caure de forma desmesurada i que permetrà que en condicions normals no hi haja cap problema d’importància d’evacuació de l’aigua.

També Protecció Civil, la Policia Local de Sagunt i l’empresa de neteja SAG es troben en prealerta per actuar davant qualsevol incident derivat de les possibles pluges previstes per a les pròximes hores.

L’Ajuntament de Sagunt prega la ciutadania que extreme les precaucions davant les possibles fortes tempestes previstes i que, en tot cas, estiguen alerta dels avisos que des dels diferents canals facen les autoritats.

Pujar