26 de setembre de 2020 26/9/20

L'acte solidari contra la pobresa energètica congrega a multitud de participants

L'acte solidari contra la pobresa energètica congrega a multitud de participants - (foto 1)
  MÉS FOTOS
  L'acte solidari contra la pobresa energètica congrega a multitud de participants - (foto 2)
  L'acte solidari contra la pobresa energètica congrega a multitud de participants - (foto 3)
  L'acte solidari contra la pobresa energètica congrega a multitud de participants - (foto 4)

  La Universitat Popular, a través del projecte Acció Cultural, ha fet una crida a la solidaritat contra la pobresa energètica amb un acte solidari, i de caràcter simbòlic, ahir per la vesprada en la plaça Antiga Moreria. Hi es va realitzar una performance col·lectiva i posteriorment un flashmob. Els assistents van acudir amb roba fosca i un jupetí reflector per representar la forma d'una resistència elèctrica amb una cadena humana. L'acte va comptar amb la presència de la regidora de la Universitat Popular, María Giménez.

  La cadena de la resistència es va anar formant al compàs de la música i es va estendre davant de la figura una pancarta amb l'enunciat de l'acció: "Pobresa energètica zero. La pobresa energètica no fa vacances". A més, els 10 arbres plantats al voltant de la plaça es van vestir amb un abric i es van etiquetar amb l'eslògan de l'activitat. A continuació, es va realitzar un xicotet ball mentre sonaba de nou la música.

  Els assistents van donar jerseis de llana que s'entregaran al Centre Solidari d'Aliments de Sagunt, col·lectiu pròxim que ha treballat significativament en esta iniciativa i que també va participar en l'acte com a entitat col·laboradora.

  Es tracta d'un acte de sensibilització contra la pobresa energètica que, segons la convocatòria, patixen moltes persones que després de la crisi econòmica encara passen fred, i fins i tot prioritzen el rebut de la llum al del lloguer o a l'alimentació.

  Pujar