elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El jurat dels Premis Splash falla els guardons de l'edició 2020 del festival

El jurat dels Premis Splash falla els guardons de l'edició 2020 del festival
  • Els premis formen part de la programació del Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana i s'entregaran al novembre, durant l'edició d'enguany

MÉS FOTOS
El jurat dels Premis Splash falla els guardons de l'edició 2020 del festival - (foto 2)
El jurat dels Premis Splash falla els guardons de l'edició 2020 del festival - (foto 3)
El jurat dels Premis Splash falla els guardons de l'edició 2020 del festival - (foto 4)
El jurat dels Premis Splash falla els guardons de l'edició 2020 del festival - (foto 5)
El jurat dels Premis Splash falla els guardons de l'edició 2020 del festival - (foto 6)
El jurat dels Premis Splash falla els guardons de l'edició 2020 del festival - (foto 7)
El jurat dels Premis Splash falla els guardons de l'edició 2020 del festival - (foto 8)
El jurat dels Premis Splash falla els guardons de l'edició 2020 del festival - (foto 9)
El jurat dels Premis Splash falla els guardons de l'edició 2020 del festival - (foto 10)

El jurat dels Premis Splash 2020 ha fet pública la relació de guanyadors i guanyadores de les diferents categories. La decisió reconeix onze autors, autores, dibuixants i humoristes gràfics amb uns guardons que s'emmarquen dins del Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana - Splash, que organitzen l'Ajuntament de Sagunt, el Casal Jove de Sagunt i la Generalitat Valenciana a través del Pla Valencià de Foment del Llibre i la Lectura impulsat per la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport.

Els guardonats i guardonades de l'edició de 2020, i que rebran els seus premis en l'edició d'enguany, són: Primavera para Madrid, de Magius (Autsider Còmics, 2020), al Millor Còmic Nacional de 2020; Cassandra Darke, de Posy Simmonds (Salamandra Graphic, 2020), al Millor Còmic Internacional de 2020; Eneko, en la categoria d'Humor Gràfic; Irene Márquez, amb el Premi ‘Sento Llobell’ al talent jove; Fernando Llor, al Millor Guió per Subnormal. Historia de un acoso escolar, dibuixat per Miguel Porto (Evolution Cómics / Panini Cómics, 2020); Marika Vila, amb el reconeixement a ‘Una vida de vinyetes’; Jesús García ‘Yexus’, amb el Premi a la Divulgació; David Ramírez, com a Premi Entendre el present per Conviviendo 19 días (Norma Cómics, 2020); Carmen Velasco, del diari Las Provincias, amb el Premi Mass Media. El reconeixement In Memoriam enguany serà per a la il·lustradora valenciana Consuelo Arizmendi i l'autor valencià Gerard Miquel.

El jurat d'esta edició ha estat format per l'autora Cristina Durán; l'autor Miguel Ángel Giner; l'autor Sento Llobell; el divulgador i catedràtic del Còmic de la Universitat de València Álvaro Pons; el director tècnic del Festival Splash i coordinador de l'Àrea de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, Miguel Ángel Martín; el regidor de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt, Guillermo Sampedro; i el director de continguts del Festival Splash, Fran García.

L'edició d'este 2021 del Festival del Còmic de la Comunitat Valenciana - Splash se celebrarà els dies 19, 20 i 21 de novembre i el lliurament de premis està previst per al dissabte 20 a la vesprada.

Cada any, en el marc de la seua programació, el festival reuneix en el Casal Jove de Port de Sagunt a nombrosos noms destacats de l'escena del dibuix, el disseny, la novel·la gràfica i l'humor gràfic en xarrades, tallers, exposicions, estands però també en altres activitats culturals com ara actuacions musicals, monòlegs, recreacions històriques o projeccions de pel·lícules d'animació. Compta també en la seua agenda amb activitats per a la infància i per a adolescents i joves, així com amb els Premis Splash, que reconeixen cada any els millors treballs i la trajectòria d'algunes de les personalitats més importants de l'univers del còmic i els seus derivats.

Per a més informació pot consultar-se la pàgina web oficial del festival: https://www.splashsagunt.es/

Pujar