elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Finalitza l'adequació de la il·luminació i so de l'interior de l'Ermita de La Sang

Finalitza l'adequació de la il·luminació i so de l'interior de l'Ermita de La Sang
  • Mitjançant el Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre, l'Ajuntament de Sagunt, Turisme Comunitat Valenciana i la Diputació de València han invertit 37.500 € (IVA inclòs)

MÉS FOTOS
Finalitza l'adequació de la il·luminació i so de l'interior de l'Ermita de La Sang - (foto 2)

La delegació de Turisme de l'Ajuntament de Sagunt ha finalitzat la instal·lació de la domotització i adequació de la il·luminació i so interior de l'Ermita de La Sang, a fi de millorar l'experiència turística entorn de la Ruta del Greal. Esta actuació s'emmarca dins del Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre i té el seu origen en la signatura del conveni de col·laboració entre Turisme Comunitat Valenciana, la Diputació de València i l'Ajuntament de Sagunt. Estes tres administracions han invertit 37.500 € (IVA inclòs) en este projecte. A més, l’Ermita de la Sang és colecció museogràfica reconeguda per la Generalitat Valenciana.

En la inauguració d'esta nova domòtica, il·luminació i so de l'Ermita de la Sang han estat presents l'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Turisme, Natalia Antonino; el majoral per a l'any 2024, Rafa Alós; el president de la Confraria de la Puríssima Sang, Dionís Farinós; així com altres membres de la Corporació Municipal i de la majoralia.

Darío Moreno ha destacat que amb esta inversió el que es pretén és «que la persona que s'acoste a la nostra ermita tinga la millor experiència possible». A més, ha parlat també sobre la transcendència de la inversió: «Aquesta inversió va molt més enllà, parla de les nostres tradicions, de la nostra manera de veure la vida i del nostre patrimoni, un patrimoni tant material com immaterial que hem de cuidar i, a poc a poc, dignificar». Finalment, Moreno ha destacat que esta actuació parla, no sols de les millores en il·luminació, recursos digitals, etcètera, sinó també de la «identitat» de Sagunt.

Per la seua banda, Natalia Antonino ha assegurat: «Se li dona una projecció important al que és la festa de la Setmana Santa a Sagunt. Se li dona també la trascendència que té a l'ermita com a patrimoni i com un bé que té pintures d'envergadura importants, de pintors valencians als quals hem de donar-li importància». Així mateix, ha afegit que esta actuació està lligada amb la voluntat de la regidoria de Turisme i l'Ajuntament de Sagunt per potenciar la Ruta del Greal.

Esta actuació dota de valor i aprofitament turístic l'Ermita de la Sang en el marc de la Ruta del Greal. En concret contempla dos parts, la millora de la il·luminació interior i la instal·lació d'una pantalla. El projecte pretén adequar l'ambientació interior de l'Ermita de La Sang, generar un ambient de recolliment i espiritualitat emmarcat dins del nou caràcter museogràfic de l'espai. També la retirada de lluminàries actuals que obstaculitzen la visió de frescos i substitució per lluminàries de baix consum i menor impacte visual; regruix d'elements importants i referències al Sant Greal a través de lluminàries programables segons necessitats d'ús de l'espai (andes, relíquies, medallons, frescos, altar, capella, sagristia, museu, banys i actual magatzem); i dotació d'un sistema de so de qualitat que puga ser gestionat a través d'un panell de control central.

A més, ha servit per a dotar al Museu de La Sang, situat en la planta superior de l'ermita, d'una pantalla tàctil de 75" amb base per a la visualització d'un audiovisual interpretatiu. Actualment, l'Ermita de La Sang genera un important interés turístic tant per la seua arquitectura i elements historicoartístics del s. XVI, com per la seua gran tradició i protagonisme religiós en la Setmana Santa Saguntina declarada d'Interés Turístic Nacional.

El Pla de Dinamització i Governança Turística del Camp de Morvedre té com a objectiu dur a terme accions dirigides cap a l'adequació, millora i adaptació de l'oferta, així com la creació i manteniment de productes turístics competitius i sostenibles.

Pujar