elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El Festival Al Crepuscle presenta l'obra de teatre Història d’un senglar

El Festival Al Crepuscle presenta l'obra de teatre Història d’un senglar
  • L'espectacle tindrà lloc dijous, 24 de juny, en el Teatre Romà de Sagunt a les 20.30 hores. Les entrades tenen un preu de 9 euros

Demà, 24 de juny, s’estrenarà en el Teatre Romà de Sagunt, en el marc del festival Al Crepuscle, l'obra Història d'un senglar (o alguna cosa de Ricard), una adaptació lliure del gran clàssic de Shakespeare Ricard III, que no sols perseguix parlar del teatre, sinó sobretot de la condició humana. En este monòleg servit per Joan Carreras, un actor s'enfronta al repte d'interpretar el monarca despietat de la tragèdia de William Shakespeare. És l'oportunitat que ha esperat tota la seua vida, però considera que la resta del repartiment no està a la seua altura i no li agrada res del que li proposa el director. Durant la construcció del personatge, el seu ego va cobrant major dimensió i comencen a aflorar les afinitats amb el monarca anglés. Tots dos són ambiciosos, intel·ligents i estan disposats a utilitzar totes les armes per a defensar-se dels enemics. A mesura que s'entrellacen les històries de les seues vides, la relació entre l'actor, el personatge i l'espectador resulta cada vegada més fràgil.

El text ha sigut escrit per Gabriel Calderón, un dels autors i directors uruguaians de més renom en l'actualitat, que proposa en esta peça una reflexió sobre els límits de l'ambició humana. Esta obra és una coproducció dels festivals Grec i Temporada Alta que ja ha visitat el Teatre Lliure de Barcelona i La Abadía de Madrid.

El Teatre Romà de Sagunt acull el primer Festival Al Crepuscle, programat durant el solstici d'estiu. La idea partix d'organitzar un festival creat al voltant de la Nit de Sant Joan, on totes les arts convisquen i en la qual els espectacles programats prescindisquen de la llum artificial. Entorn de la posta del sol, eixe trànsit entre el dia i la nit naix a Sagunt un nou esdeveniment d'arts escèniques únic en el món per estar articulat entorn del capvespre. La iniciativa part de la Companyia Hongaresa de Teatre, que organitza la cita cultural al costat de l'Ajuntament de Sagunt des de les regidories de Cultura i Turisme.

En esta primera edició, s'han programat un total de quatre propostes en la ima cavea del Teatre Romà. Amb este festival, es pretén secundar i donar visibilitat a totes les arts escèniques. L'espai on tindran lloc les representacions era el destinat en els teatres, amfiteatres i circs romans a les personalitats més destacades de la ciutat. Eixes primeres files del Teatre Romà on s'asseien senadors, équites i patricis, seran les que acullen els espectadors de Festival Al Crepuscle.

Pujar