16 de novembre de 2019 16/11/19

La 9a edició de les jornades ‘Connecta amb la ciència’ de l'UJI reunix un gran número d'estudiants de l'ESO al Casal Jove

La 9a edició de les jornades ‘Connecta amb la ciència’ de l'UJI reunix un gran número d'estudiants de l'ESO al Casal Jove - (foto 1)
  • Al voltant de 500 alumnes dels instituts de la localitat assistixen, des de hui, al Casal Jove per a endinsar-se en el món de la ciència i conéixer els diferents graus cientificotècnics que poden estudiar a la UJI

Este matí s'ha inaugurat al Casal Jove la novena edició de les jornades ‘Connecta amb la ciència’ organitzades per la Universitat Jaume I de Castelló en col·laboració amb les regidories d'Educació i de la Universitat Popular de l'Ajuntament de Sagunt.

Durant les jornades, aproximadament mig miler d'alumnes de quart de l'ESO dels diferents instituts de la localitat coneixeran, a través de tallers pràctics, xarrades i mostres, diferents aspectes dels graus científics de la Universitat Jaume I. Amb això es pretén orientar als jóvens de cara al seu futur acadèmic. Estes jornades es realitzen en les diferents seus del programa ‘Campus Obert’ de l'UJI, entre les quals es troba el Casal Jove del Port de Sagunt.

A la presentació de les jornades han assistit el regidor d'Educació de l'Ajuntament de Sagunt, José Manuel Tarazona, i per part de l'UJI el coordinador tècnic de les jornades i impulsor del projecte de ‘Cultura Científica i Ciència Ciutadana’ de l'UJI, Lluís Martínez.

Les jornades han sigut inaugurades amb una conferència titulada ‘Enginyera... Per què no?’ realitzada per Lara Ferrando, Grau, Màster i Doctorat en Matemàtica Computacional. L'objectiu d'esta xarrada ha sigut apropar a l'alumnat la realitat del mercat laboral en relació amb les enginyeries, les possibilitats existents i ajudar-lo a reflexionar sobre el paper d'homes i dones en la construcció d'una societat que vulga ser veritablement democràtica i puga comptar amb una participació equitativa de tots dos sexes en tots els àmbits, donant a conéixer la trajectòria i experiència d'una dona en l'àmbit de les enginyeries.

El delegat José Manuel Tarazona ha declarat que estes jornades «naixen sota el conveni que ha subscrit l'Ajuntament de Sagunt amb l'UJI i són un punt de trobada de la universitat, amb els instituts del nostre poble en un moment important per als i les alumnes, ja que han de prendre, a partir d'ara, decisions importants en les seues vides; anar dirigint el seu futur formatiu i aspiracions personals. És molt important que sàpien triar per ells mateixos perquè seran els futurs ciutadans i ciutadanes que crearan riquesa i benestar en la nostra societat, per això este tipus de tallers pràctics i entorns participatius, pot ajudar-los a adquirir coneixement, evidentment, però també a dilucidar el seu futur».

En la primera sessió d'este matí, els estudiants de l'IES Jorge Juan han pogut disfrutar de tallers relacionats amb l'electrònica, la mecànica, la química, etc. Alguns tallers són: ‘La pila d'hidrogen’, ‘La producció artificial de fred’, ‘Robòtica amb Arduino’, ‘Construcció de gratacels de paper i cartró’ ‘Crea els teus propis videojocs’ o ‘Descobrix les matemàtiques al cinema i les sèries de TV’.

Així mateix, l'alumnat que, pròximament, assistirà a les jornades serà el dels instituts IES María Moliner, IES Camp de Morvedre, IES Clot del Moro, IES Jaume I, IES Eduardo Merello i el col·legi FEC María Inmaculada.

Finalment, el dia de la clausura de les jornades ‘Connecta amb la ciència’ es realitzarà la inauguració de l'exposició ‘Científiques invisibles’, una iniciativa que pretén contribuir a recuperar i reconéixer el treball de les dones científiques al llarg de tota la història i fins als nostres dies.

ocultar
La 9a edició de les jornades ‘Connecta amb la ciència’ de l'UJI reunix un gran número d'estudiants de l'ESO al Casal Jove
Pujar