elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Demà 7 de juliol es presenta en el Centre Cultural Mario Monreal la compilació de ressenyes de dones de Sagunt, Ciutadanes Volum I

Demà 7 de juliol es presenta en el Centre Cultural Mario Monreal la compilació de ressenyes de dones de Sagunt, Ciutadanes Volum I
  • L'acte tindrà lloc a les 19.00 hores i l'exposició romandrà en el vestíbul del Centre Cultural Mario Monreal del 7 al 31de juliol

Demà dimecres, 7 de juliol, es presenta el llibre Ciutadanes Volum I d'Albert Llueca en el Centre Cultural Mario Monreal, que recull una compilació de ressenyes de dones de Sagunt que fan i han fet història a la comarca com a referents en la lluita per la igualtat. Així mateix, l'objectiu d'este llibre és visibilitzar el treball d'estes dones i crear referents. L'acte tindrà lloc a les 19.00 hores i l'exposició de les il·lustracions del llibre realitzades per @aplatannart romandrà en el vestíbul del 7 al 31de juliol.

L'acte està organitzat per la regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Sagunt i l’Arxiu Camp de Morvedre, i compta amb la col·laboració del Periódico de Aquí juntament amb Onda Cero Sagunt. Així mateix, a la presentació assistiran l'alcalde i regidor d'Igualtat de Sagunt, Darío Moreno; l'autor del llibre i president de l’Arxiu Camp de Morvedre, Albert Llueca; la vicepresidenta de la Generalitat Valenciana, portaveu del Consell i  consellera d'Igualtat i Polítiques Inclusives, Mónica Oltra; i Cristina Rodríguez, que forma part del Consell de la Dona.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno, ha destacat que «hem avançat molt com a societat en termes d'igualtat entre homes i dones, però encara queda molt per fer. Hi ha àmbits com les direccions de les empreses o el de la ciència i tecnologia, on les dones encara troben problemes per a accedir a alguns llocs de treball, i part d'acabar amb eixos obstacles i eixes barreres, és també trobar referents, dones que han trencat eixe sostre de vidre i que han aconseguit, malgrat els obstacles, arribar i fer camí perquè la resta de les dones no hagen de superar eixos obstacles extra».

A més, Darío Moreno ha explicat que «moltes vegades pensem en eixes dones referents com a dones que arriben a un nivell nacional o internacional però la igualtat també es construix a nivell local, per això este llibre és tan important, perquè remarca tots eixos referents femenins que tenim a la nostra comarca i que realment també fan camí a l'hora que la nostra ciutat siga referent en igualtat. Eixes reflexions incloses en este llibre són imprescindibles perquè les xiquetes sàpien que el dia de demà poden ser allò que elles vulguen».

Així mateix, este primer volum recopila les ressenyes de Cristina Plumed, Lola Torrent, Isabel Cordero, Mónica Navarro, Gloria Calero, Marga Pin, Teresa García, Evangelina Rodríguez, Carmen Aranegui, Victoria Kamhi, María La Jabalina, Carmen Leal, María Castaño, Laura Méndez, Tere Tur, Lina Badenes, Amparo Vayá, María Herráiz, Lola López, Amparo Sánchez, Begoña Cortijo, Maria Josep Picó, Palmira Benajas, Rosa Benet i Elena Uriel.

Pujar