26 de febrer de 2020 26/2/20

El Consell Municipal d'Infància de Sagunt celebrarà eleccions el pròxim 30 de gener

El Consell Municipal d'Infància de Sagunt celebrarà eleccions el pròxim 30 de gener - (foto 1)
  • A través del procés electoral, en el qual participen tots els centres educatius del municipi, se seleccionarà la comissió de primària, formada per alumnes/as de 4t i 5é, i la comissió de secundària, per l'alumnat de 1r d'ESO

MÉS FOTOS
El Consell Municipal d'Infància de Sagunt celebrarà eleccions el pròxim 30 de gener - (foto 2)
El Consell Municipal d'Infància de Sagunt celebrarà eleccions el pròxim 30 de gener - (foto 3)

El Consell Municipal d'Infància de Sagunt celebra eleccions dijous que ve, 30 de gener. En esta tercera edició participen tots els col·legis i instituts del municipi, tant públics com concertats, un total de 24 centres educatius.

Concretament, es duran a terme dos eleccions. Una d'elles per a la comissió de primària, a la qual es poden presentar com a candidats els alumnes de 4t i 5é de primària, i votarà tot l'alumnat de 4t, 5é i 6é curs dels col·legis de Sagunt. Es triaran a 18 persones. D'altra banda, per a la comissió de secundària s'elegiran a 10 consellers i conselleres entre tots els candidats que es presenten, que podran ser alumnes de 1r d'ESO, encara que voten també els de 2n d'ESO.

En total, seran 28 consellers i conselleres amb els seus respectius suplents els que completen les llistes i, junt als tres representants de l'AMPA i els regidors i tècnics de Joventut de l'Ajuntament de Sagunt, formaran el Consell Municipal d'Infància.

Per a estes terceres eleccions, que se celebren el 30 de gener, s'han convocat als 3.992 alumnes de tots els centres educatius de Sagunt, dels quals 2.176 formen part de l'alumnat de 4t, 5é i 6é de primària i els 1.816 restants de 1r i 2n de l'ESO.

El regidor de Joventut i Infància de l'Ajuntament de Sagunt, Guillermo Sampedro, considera que el Consell d'Infància i els grups de dinamització són eines essencials per a desenvolupar les polítiques de Joventut i Infància des de l'Ajuntament, per la qual cosa «és fonamental que els xiquets, xiquetes i adolescents participen en estes eleccions i trien a la persona que millor els representarà en este òrgan».

A més, Sampedro explica que amb esta iniciativa «allò que volem és que la gent jove s'apodere, aprenga a reclamar els seus drets i se'ls tinga en compte. Volem que ells i elles s'organitzen i ens marquen les línies polítiques de Joventut i Infància, decidint quines accions i activitats volen que es facen». El regidor ha agraït la col·laboració de les direccions dels centres educatius per implicar-se a les eleccions, així com als consellers sortints i membres dels grups de dinamització per donar a conéixer les seues experiències.

Este dissabte, 25 de gener, acaba el termini per a presentar les candidatures dels diferents alumnes de cada centre, els quals podran assistir en este dia al Casal Jove o al Centre Cultural Mario Monreal de 16 a 18 hores per a preparar les seues candidatures amb cartells, fotos, etc.

Durant estos dies previs a les eleccions, els tècnics de Joventut, els consellers/es sortints i els membres dels grups Dinakids i HRJove han acudit als centres escolars que participen en el procés electoral per a explicar el seu funcionament, així com les funcions que té el Consell d'Infància per a promoure la participació.

La campanya electoral tindrà lloc del 27 al 29 de gener als centres educatius dels candidats. Una vegada realitzades les eleccions del 30 de gener els nous consellers i conselleres seleccionats seran ratificats al ple municipal de l’Ajuntament en la sessió de febrer.

Pujar