20 de gener de 2021 20/1/21

Comencen les festes de Sagunt

Comencen les festes de Sagunt - (foto 1)
  • El Tro d’Avís i la Xopà des del balcó de l'Ajuntament anuncien l'arribada de les festes patronals de Sagunt congregant una multitud de penyistes

MÉS FOTOS
Comencen les festes de Sagunt - (foto 2)

Sagunt ja està en festes. Hui, dissabte 13 de juliol, l'Ajuntament de Sagunt ha congregat centenars de penyistes a les seues portes per al tradicional Tro d’Avís que anuncia l'arribada de les festes patronals oficialment, seguit de la Xopà des del balcó del consistori.

L'alcalde de Sagunt, Darío Moreno; la regidora de Festes i Cultura Popular, Asun Moll; i diversos regidors de la Corporació han assistit a este acte que dóna inici a les festes, que es prolongaran fins dimecres que ve 31 de juliol.

Dins de la programació prevista per a este dissabte, quant a activitats taurines, a les 14.00 hores, el recinte firal acollirà un correbous i una prova de vaquetes enfundades de la ramaderia Gerardo Gamón d'Albalat dels Tarongers. A les 19.00 hores, hi haurà una exhibició especial de la ramaderia Gns. Ozcoz de Fuentes de Ebro; a les 00.00 un correbous de 6 bous embolats de la ramaderia Gns. Cabello d'Alfarp; a les 00.15 una exhibició de vaquetes i 2 bous embolats de la ramaderia Gns. Miró de Cabanes; i, finalment, a les 2.30, una exhibició de vaquetes enfundades de la ramaderia Tauro Pla d'Estivella.

Quant a la programació musical d’este dissabte, a les 22.30 la banda simfònica de la Lira Saguntina oferirà un concert en la plaça Major de Sagunt i, a les 00.30 l'Orquestra Syberia oferirà el seu espectacle en el recinte firal.

La programació del diumenge 14 estarà marcada també pels actes taurins: a les 8.00 un tancament de vaquetes enfundades de la ramaderia El Cid de Xèrica; a les 19.00 una exhibició de la ramaderia La Paloma de Xaló; a les 19.30 un bou de la ramaderia Los Aragoneses de Luesia; a les 23.30 un correbous infantil; a les 00.00 una exhibició del bou de la vesprada de la ramaderia Los Aragoneses de Luesia; a les 00.45 una exhibició de 2 vaquetes i 1 bou embolat per primer any de la ramaderia Ramón Benet d'Altura, embolats a càrrec de la quadrilla d’Emboladors Murbiter.

Quant a la programació musical del diumenge, a les 12.30 hi haurà un vermut musical a Ciutat Vella, al carrer Castell, organitzat per la Taverna La Serp. I per a finalitzar les activitats del cap de setmana, a les 00.30 l'Orquestra Euforia tocarà en el recinte firal.

Fins al dimecres 31 de juliol, saguntins i visitants podran gaudir d'una diversa oferta d'activitats i actes festius que inclourà espectacles musicals, campionats esportius, activitats infantils i els tradicionals actes taurins.

Pujar