elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Comença una nova edició del programa ‘Corresponsals’ en este curs 2021-2022

Comença una nova edició del programa ‘Corresponsals’ en este curs 2021-2022
  • Els i les corresponsals són jóvens escolaritzats en algun centre del municipi, que estan cursant 3r i 4t ESO, batxiller o algun cicle formatiu de grau mitjà

El programa per a adolescents ‘Corresponsals’, que ha posat en marxa una vegada més la regidoria de Joventut i Infància, inicia una nova marxa en este curs 2021-2022. En esta ocasió compta amb 38 jóvens distribuïts pels diferents centres de secundària del municipi. Es tracta de 26 jóvens corresponsals que continuen amb la seua experiència d'altres anys i 12 nous entre HR Jove i altres jóvens que s'han unit al Casal Jove per iniciativa pròpia. Els i les corresponsals són jóvens escolaritzats en algun centre del municipi i que estiguen cursant 3r i 4t ESO, batxiller o algun cicle formatiu de grau mitjà.

Les seues reunions es realitzen els divendres a la vesprada de 18 a 20 hores i les sessions es dividixen en dos grups de treball: participació i oci.

D'una banda, en la part relacionada amb la ‘participació’, es tracta d'un grup on es treballaran assumptes d'interés social que els afecten i aspectes que els preocupen per la seua edat com assetjament, llibertat sexual, autoestima, empatia o medi ambient. Dins d'este últim tema, es treballarà al voltant de la temàtica de les senderes locals, des del seu coneixement fins a la seua conservació. Després d'estes sessions es realitzen campanyes de sensibilització en l’àmbit local ja siga en els seus centres de secundària, xarxes socials o espais juvenils.

D'altra banda, el grup que se centre en la secció d‘oci’, s'encarregarà de proposar, programar, organitzar, difondre i posar en marxa iniciatives i activitats d'oci juvenil. Oci fet per jóvens i per a jóvens. Este apartat inclou la programació d'activitats com  tornejos de jocs taula, de videojocs, excursions, viatges i tallers de formació.

Per la seua bnda, el regidor de Joventut i Infància, Guillermo Sampedro, ha explicat que «per al departament de Joventut, el programa Corresponsals és fonamental com a nexe d'unió amb la gent jove. Ells i elles són una extensió del Casal Jove en els centres de secundària, i són la nostra veu a les aules. Gràcies a ells podem augmentar la difusió de les nostres activitats en els instituts. Fan una labor fonamental i sense ells i elles no arribaríem a la gent jove i tampoc coneixeríem quines són les necessitats, inquietuds i els problemes que tenen els adolescents».

A més, també es reuniran alguns dissabtes per a treballar temes comuns com formació en oci alternatiu i inclusiu, màrqueting social o per a realitzar convivències on treballar la cohesió de grup o el treball en equip.

Entre les funcions que exercixen, segons assenyala Sampedro, «són ells i elles els qui organitzen i participen en la Lluna Plena, el programa d'oci alternatiu del Casal Jove, una iniciativa que ells planifiquen i desenvolupen, gestionant, d'esta manera, els adolescents el seu propi oci i augmentant l'apoderament dels jóvens del municipi, un dels objectius principals de la regidoria. A més, molts d'ells i elles han estat treballant en l'elaboració del Pla de Joventut que acabem d'aprovar en el Ple».

Finalment, existix un últim grup de corresponsals que, per la seua disponibilitat, participen com a voluntaris i voluntàries en algunes de les activitats que organitzen els i les corresponsals o la Regidoria com La Nit de les Ànimes, la Carrera Solidària pels Drets dels Xiquets, Cavalcada de Reis o El Festival Mangetsu, així com altres activitats d'oci.

Pujar