31 de maig de 2020 31/5/20

La Colla Verda hivernarà a la Marjal dels Moros a Sagunt

La Colla Verda hivernarà a la Marjal dels Moros a Sagunt - (foto 1)
  • Convoquen tres voluntariats en este xicotet però valuós aiguamoll i la primera cita és el proper dissabte, 25 de gener

MÉS FOTOS
La Colla Verda hivernarà a la Marjal dels Moros a Sagunt - (foto 2)

La Colla Verda arranca 2020 amb una nova campanya d’activitats a la Marjal dels Moros. Durant els mesos de gener, febrer i març, el projecte de voluntariat mediambiental de l’Ajuntament de Sagunt i Acció Ecologista-Agró realitzarà diferents actuacions per a millorar els hàbitats d’este xicotet però valuós aiguamoll. La Colla Verda convida la ciutadania a hivernar a la Marjal dels Moros.

Un dels objectius de la campanya és acostar la població de Sagunt a la Marjal dels Moros, una de les zones més riques ornitològicament del Comunitat Valenciana, que viu envoltada d’indústria i infraestructures i un poc d’esquena a la població saguntina. Donar a conéixer la seua riquesa és un dels reptes que es plantegen en esta campanya hivernal. Al mateix temps, intentaran col·laborar en la millora d’hàbitats de cara a l’època de cria d’aus en primavera.

La Colla Verda convocarà tres jornades de voluntariat en tres zones d’esta marjal, per a poder beneficiar espècies diferents i per a donar-les a conéixer en la seua totalitat. A l’hora de programar les activitats s’ha demanat la col·laboració i assessorament de diferents especialistes. A més a més, compten amb la col·laboració del Centre d’Educació Ambiental de la Comunitat Valenciana (CEACV), que es troba al cor de la marjal. Com sempre, les jornades seran dissabte al matí, de 10.30 a 13.00 hores aproximadament i cal inscripció prèvia.

La primera cita serà el pròxim dissabte 25 de gener. Eixe dia conviden a instal·lar caixes niu per a rates penades en el bosc de vegetació de ribera que hi ha en la zona interior de la Marjal dels Moros.

El segon voluntariat d’esta campanya està programat per al dissabte 22 de febrer, quan la Colla Verda necessita col·laboració per a restaurar una de les llacunes interiors d’esta zona humida, on normalment es poden observar aus limícoles. La idea és afavorir la presència d’estes i altres aus durant el període reproductor.

I el tercer i últim voluntariat hivernal de la Colla Verda a la Marjal dels Moros serà el dissabte 28 de març. Eixe dia actuaran en el saladar litoral que hi ha al costat del Grau Vell plantant este saladar amb diferents espècies autòctones que milloraran la seua biodiversitat.

Aquella persona que estiga interessada a participar en la campanya d’activitats hivernals de la Colla Verda a la Marjal dels Moros ha de contactar amb la Comissió d’Educació Ambiental d’Acció Ecologista-Agró enviant un correu electrònic a agromorvedre@gmail.com o telefonant als matins al 960 263 617.

Pujar