elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els centres educatius públics intensifiquen el servici de neteja per a disminuir el risc de contagi de la COVID-19

Els centres educatius públics intensifiquen el servici de neteja per a disminuir el risc de contagi de la COVID-19
  • També es donarà a cada centre educatiu que el sol·licite, un aparell mesurador de CO₂ per a mesurar la qualitat de l'aire i la concentració del CO₂

MÉS FOTOS
Els centres educatius públics intensifiquen el servici de neteja per a disminuir el risc de contagi de la COVID-19 - (foto 2)

A sol·licitud del departament d'Educació, des de finals del passat mes d'octubre, s'ha implementat mitjançant l'encàrrec a la SAG del servici de Neteja d'Edificis Públics, la intensificació de la neteja diària de determinats espais educatius en els centres d'ensenyament d'infantil i primària públics, en els quals s'ha ampliat la freqüència de neteja diària dels banys o lavabos, que amb esta mesura es netegen tres vegades al dia.

Este procediment està detallat en el ‘Pla de Contingència i continuïtat en el treball durant les fases de nova normalitat dels Centres Docents Públics dependents de la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport’, que es pot consultar a través d'este enllaç.

El regidor d'Educació, José Manuel Tarazona, ha assenyalat que «encara que estem en una nova normalitat, cal no oblidar que la COVID encara està entre nosaltres i s'està agreujant la situació. Per la qual cosa, cal continuar amb els protocols establits i ser prudents perquè les aules siguen espais segurs i saludables. Cosa que s'està fent, amb gran esforç de la comunitat educativa amb la qual mai estarem bastant agraïts i també de la nostra sanitat pública que per cert, la setmana vinent començarà la vacunació de l'alumnat. Nosaltres, des de l'ajuntament, contribuïm des de les nostres competències, però en tot cas, sempre cal tindre en compte les recomanacions de ventilació, l'ús correcte de màscares, el manteniment de les distàncies de seguretat i les mesures d'higiene. Hem de continuar espentant entre tots i totes perquè això passe de manera definitiva».

D'altra banda, també es donarà a cada centre educatiu que ho sol·licite, un aparell mesurador de CO₂ per a mesurar la qualitat de l'aire i la concentració de CO₂ en els seus espais com a instrument complementari per a ajudar a disminuir el risc de contagi i aportar condicions de seguretat a les aules.

Pujar