elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els campus esportius municipals s'estan desenvolupant satisfactòriament amb les mesures excepcionals per la COVID-19

Els campus esportius municipals s'estan desenvolupant satisfactòriament amb les mesures excepcionals per la COVID-19
  • Ja estan en marxa, com cada estiu, el Campus Dofí i el Campus d'Atletisme per a xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys

Des de la setmana passada, ja estan en marxa els dos campus esportius municipals, d'una banda el Campus Dofí i, d'altra banda, el Campus d'Atletisme. Cada estiu, el departament d'Esports de l'Ajuntament de Sagunt duu a terme estos projectes amb la finalitat de facilitar la conciliació familiar de la ciutadania durant l'estiu i potenciar les activitats ludico-esportives entre els xiquets i xiquetes de 3 a 12 anys.

L'edició de 2020 ve marcada per la situació provocada per la Covid19. Enguany el projecte s'ha adaptat a les excepcionals mesures de seguretat marcades per les autoritats sanitàries, amb la condició d'oferir a les famílies un projecte d'oci esportiu segur amb la mateixa qualitat de sempre. Per això, els campus esportius compten amb un total de 120 xiquets i xiquetes i 23 monitors i monitores, dividits en 17 grups reduïts i distribuïts en tres seus en lloc d'un únic emplaçament (com s'ha vingut duent a terme en les últimes edicions) amb la finalitat de descentralitzar i evitar aglomeracions. Les seus establides per a l'actual edició són els poliesportius Municipal (internúclis), René Marigil i José Veral.

D'altra banda, amb la finalitat de preservar la distància social, totes les activitats programades contemplen una distància mínima de seguretat, per la qual cosa s'estan realitzant activitats de caràcter individual com, per exemple, habilitats gimnàstiques, atletisme, activitats de psicomotricitat, jocs individuals, tallers de robòtica, etc.

Finalment, també s'ha establit un protocol d'higiene per a l'alumnat i els monitors i monitores en el qual s'inclouen punts de rentada de mans i sol·lució hidroalcohòlica. Així mateix, s'ha establit l'entrada i eixida gradual de l'alumnat, preferentment a l'aire lliure.

Segons el regidor d'Esports, Javier Raro, des de la regidoria «estem molt contents del servici que estem donant a les famílies i als xiquets i xiquetes que estan apuntats als campus». Enguany, ha apuntat el regidor, «hem apostat per grups reduïts que s'han repartit en tres seus i tot està marxant molt bé gràcies a l'esforç dels coordinadors i dels monitors i monitores, en definitiva, els nostres xiquets i xiquetes estan practicant esport i activitats lúdiques amb l'objectiu de facilitar la conciliació familiar i laboral de totes les famílies».

Pujar