elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Buenaventura Navarro oferirà la conferència "La història del Port de Sagunt i la siderúrgia" dimarts que ve

    El Centre Cívic Antic Sanatori acollirà dimarts que ve, 19 de desembre, a les 19 hores, la conferència "La historia del Puerto de Sagunto y la siderurgia", de Buenaventura Navarro.

    Segons paraules del mateix Buenaventura Navarro, en la conferència planteja preguntes com: "què és la història?, si no és una llengua amb desitjos d'explicar i una orella i un cervell amb avidesa per preguntar, escoltar i explicar-se. D'açò es tracta. I què és el patrimoni industrial del Port Sagunt? No pot ser més que els vestigis materials, mobles i immobles, i immaterials d'eixa Història".

    "Es tracta d'un passat que enfonsa les seues arrels fa poc més de 100 anys, i que va sorgir com la iniciativa empresarial d'uns homes de negoci bascos, però que va requerir i va ser materialitzada per milers de persones, dones i homes, que van acudir a eixa trucada per a aconseguir així un futur millor per a ells i els seus descendents. Gents vingudes de múltiples orígens que van abandonar per esta promesa i afany de millorar. Van deixar tot, poc o res on procedien, per a arribar ací. Però portaven amb ells el millor: els seus somnis, els seus esforços, els seus ideals. I eixe llegat, eixe coratge que ens van portar, açò forma també part substancial d'este Patrimoni Industrial, eixe càlid intangible que hem pogut acariciar en les nostres nombroses entrevistes arreplegant els seus testimoniatges", continua Navarro.

    Amb esta xarrada es tanquen les conferències del programa d'actes '100 anys de siderúrgia', que commemora el centenari de la fàbrica Alts Forns del Mediterrani. Amb motiu del centenari de la siderúrgia al llarg de l'any s'han estat realitzant diverses conferències, que han tractat diferents temes des de la història del Port de Sagunt, de la siderúrgia i dels bombardejos en la Guerra Civil fins al patrimoni industrial residencial.

    Pujar