elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Alternatura celebra el Dia Internacional de la Muntanya amb una completa activitat al poble d'Almedíjar

Alternatura celebra el Dia Internacional de la Muntanya amb una completa activitat al poble d'Almedíjar
  • Es realitzaran diverses activitats i dues excursions de diferents nivells aptes per a tots els públics. Es finalitzarà la jornada amb un dinar de germanor

Des del projecte Alternatura del departament d'Activitat física, Salut i Esports de l'Ajuntament de Sagunt, conjuntament amb els clubs i centres excursionistes de la comarca del Camp de Morvedre, es durà a terme l'activitat ‘Pongamos la sostenibilidad en el corazón del turismo de montaña’ amb la finalitat de celebrar el Dia Internacional de la Muntanya.

El lloc triat per a celebrar este dia serà el parc natural Serra d’Espadà, concretament en la població d’Almedijar. Es realitzaran diverses activitats i dues excursions de diferents nivells aptes per a tots els públics, finalitzant el dia amb un dinar de germanor. La jornada es realitzarà conjuntament amb l'Alberg La Surera.

Les inscripcions estaran obertes a partir d'esta nit a través de la plataforma d'inscripció en línia de l'ajuntament: https://aytosagunto.apuntate.online/pio/

El Dia Internacional de les Muntanyes 2021 (DIM), organitzat per les Nacions Unides i l'Organització de les Nacions Unides per a l'Alimentació i l'Agricultura (FAO) se celebra tots els anys el dia 11 de desembre. En esta ocasió, el tema suggerit per a enguany serà: El turisme sostenible a les muntanyes. El turisme a les muntanyes atrau del 15 al 20% del turisme mundial. No obstant això, el turisme és un dels sectors que més s'ha vist afectat per la pandèmia ocasionada per la Covid-19.

L'activitat durarà tot el dia i comptarà amb diverses parades. L'eixida tindrà lloc a les 8.00 hores des del Pavelló José Veral. L'arribada a Almedijar està prevista per a les 9 hores. Seguidament es realitzarà l'excursió al Cerro Gordo (nivell moderat), hi haurà una parada en l'Alberg La Surera i després es realitzarà la ruta del Barranco de Almanzor (nivell fàcil). Sobre les 13.30 h. es visitarà la formatgeria Los Corrales i sobre les 14.30 hores tindrà lloc el dinar de germanor. En finalitzar el menjar, l'autobús tornarà a Sagunt sobre les 17 hores.

Els col·laboradors que fan possible esta activitat són el Club Rotipet Canet, el Club Sargantana Sagunt, el Club Trail Sagunt, el Centre Excursionista Morvedre i l'Ajuntament de Sagunt a través del seu projecte Alternatura.

El projecte d’Alternatura està emmarcat dins de l'Àrea d'Activitat Física i Salut, del departament d'Activitat Física, Salut i Esports de l'Ajuntament de Sagunt, i té com a objectiu promocionar la pràctica esportiva de muntanya i facilitar l'accés de la ciutadania a esta mena d'activitats. La programació es dividix en dues temporades: tardor/hivern i primavera/estiu. Per a rebre informació detallada de totes les eixides, activitats i excursions d’Alternatura es pot enviar un correu a la següent adreça: alternatura@aytosagunto.es

Pujar