26 de novembre de 2020 26/11/20

Les restriccions de mobilitat d'altres CCAA acorralen a la Comunitat

Les restriccions de mobilitat d'altres CCAA acorralen a la Comunitat - (foto 1)
  • La Generalitat encara no ha pres cap decisió sobre aquest tema

És una de les opcions que contempla el reial decret pel qual es regula l'estat d'alarma aprovat pel Govern el passat cap de setmana. Les autonomies tenen la possibilitat de limitar l'entrada i eixida del seu territori amb la finalitat d'evitar que es disparen els contagis.

Una mesura que ja està sent utilitzada per molts presidents autonòmics, davant la imminent arribada del pont de Tots els Sants. És cert, que en la Comunitat no és festiu però si ho és en molts altres territoris pel que l'èxode a segones residències és un problema real.

Durant la jornada d'ahir dimecres, el president Ximo Puig assegure estar “expectant” per les decisions que anaren a prendre sobre aquest tema els seus iguals en altres CCAA, posant l'accent principalment en el rumb que seguiria la Comunitat de Madrid. Segons la decisió que es prenguera, la Generalitat mouria fitxa.

Aquest dijous Isabel Ayuso ha anunciat el tancament de Madrid durant el pont, per a evitar així una mobilitat massiva dels seus residents a altres ciutats pel que tot sembla apuntar que la Comunitat es deslliurarà de les restriccions directes.

Això si, encara que no s'haja decidit blindar a les províncies valencianes la veritat és que els seus ciutadans tindran poques opcions per a moure's pel territori espanyol perquè pràcticament totes les províncies limítrofes prohibeixen l'entrada d'altres ciutadans.

Els valencians, malgrat no tindre pont, hauran de planificar la seua agenda del cap de setmana o fins i tot de les pròximes setmanes amb activitats més locals. Tot això, amb la mirada posada a les noves mesures que la Generalitat pot anunciar en qualsevol moment.

Pujar