15 de gener de 2021 15/1/21

El sector del vi i el cava valencià es manifesta en protesta pels baixos preus del raïm

El sector del vi i el cava valencià es manifesta en protesta pels baixos preus del raïm - (foto 1)
  • La concentració tindrà lloc este dijous a Requena a les 11 hores

Les principals organitzacions agràries i cooperatives representatives del sector vitivinícola valencià han convocat per a este dijous una concentració i tractorada en protesta pels baixos preus que els grans cellers ofereixen a les persones productores per les seues collites de raïm per a l'elaboració de vi i cava.

La manifestació, prevista per a les onze del matí a Requena (València), partida des del Monument a la Verema sota el lema ‘Pel Cava i el Sector Vitivinícola’. Aquesta prevista la participació de desenes de tractors i centenars de viticultors procedents de tota la comarca d'Utiel-Requena, així com d'altres zones productores valencianes.

En finalitzar el trajecte per l'Avinguda de Raval, el president de l'entitat sense ànim de lucre per a la Promoció Agroalimentària de Qualitat de la Comunitat Valenciana (PROAVA), Félix Cuartero, llegirà un manifest en defensa d'aquest sector que constitueix un motor econòmic de primer ordre i exerceix un paper essencial en la preservació del paisatge i el medi ambient. Aquesta manifestació se suma als aturs ja convocats en altres comunitats autònomes com Catalunya i Extremadura, on també estan veient-se perjudicats per aquesta situació.

Pujar