elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

El repunt de contagis i la inflació retarden les reserves en la Comunitat Valenciana

Altea
Altea
  • Des de la patronal valenciana asseguren que per a la primera quinzena de juliol encara hi ha moltes reserves disponibles als hotels de la Comunitat

La realitat està complicant la recuperació turística en la Comunitat Valenciana i queden lluny els objectius d'aconseguir dades de l'estiu de 2019 en aquest any, segons la patronal hotelera, Hosbec, per als qui “l'inici de la campanya d'estiu s'ha complicat per factors econòmics, sanitaris i logístics que retarden la possibilitat d'igualar l'activitat turística de la prepandèmia”.

Els problemes en els aeroports amb vagues, problemes en l'operativa d'equipatges, cancel·lacions i falta de personal sobretot al Regne Unit, el repunt de la setè ona de covid que està afectant a tota Europa, i per descomptat, la complicació del panorama econòmic amb les pitjors dades d'inflació en dècades no estan ajudant en res a l'activitat turística.

Així i tot, “les destinacions turístiques de la Comunitat Valenciana es mantenen fortes, encara que queda molta feina de reconstrucció i no podem donar per superada la crisi”.

Benidorm frega el 84% d'ocupació mitjana en la segona quinzena de juny i es queda a sis punts de les dades de 2019.

La resta de la Costa Blanca sí que compleix amb l'expectativa amb un 80,1% gràcies a la forta embranzida del mercat nacional, i supera per una mica més d'1 punt les dades de 2019. València registra la millor dada d'ocupació de tota la Comunitat amb un 86,7% i Castelló continua el seu creixement cap a la temporada alta fregant el 73% d'ocupació mitjana als seus hotels.

Previsió per a juliol

Les previsions per a la primera quinzena de juliol anuncien una situació molt semblant: encara queden molts llits per vendre encara que els matalassos de reserves actuals conviden al moderat optimisme: Benidorm té reservat més del 81% de la seva capacitat hotelera, la resta de la Costa Blanca el 73,1%, València el 82,6% i Castelló el 68%.

El sector hoteler de la Comunitat Valenciana no deixa de lluitar per la recuperació de la seva activitat i espera anar recuperant terreny respecte a les dades de 2019 durant les pròximes setmanes.

Benidorm

La segona quinzena del mes de juny deixa en el destí de Benidorm una mitjana d'ocupació hotelera del 83,6%, la qual cosa suposa un increment de 3,6 punts percentuals respecte a la quinzena anterior.

D'aquesta manera, es tanca el mes de juny amb una ocupació mitjana del 81,8%, la qual cosa suposa un increment de 2,6 punts percentuals respecte al mes anterior. Així, gairebé s'aconsegueixen els valors de juny de 2019, últim any de normalitat, en el qual es va aconseguir un 89,6% d'ocupació mitjana.

Durant el període estudiat, el turisme domèstic (45,8%) manté el seu pes un dels principals mercats emissors del destí. Dins del mercat internacional, el turista britànic es consolida com a principal mercat emissor (40,8%), arribant a superar al mercat nacional. Li segueixen a llarga distància els mercats portuguès i belga amb un 3,3% i 2,1% respectivament. Finalment, trobem als mercats neerlandès, irlandès i romanès amb una representativitat del 1,9%, 1,4% i 1% respectivament. La resta de mercats presenten quotes més baixes sempre per sota de l'1%.

Costa Blanca

Durant la segona quinzena del mes de juny, la Costa Blanca (sense incloure Benidorm) aconsegueix un 80,1% d'ocupació, la qual cosa suposa un increment de 6 punts percentuals respecte a la quinzena anterior.

D'aquesta manera, es tanca el mes de juny amb una ocupació mitjana del 77%, la qual cosa suposa un increment de 5,2 punts percentuals respecte al mes anterior. Així, se superen els valors de juny de 2019, últim any de normalitat, en el qual es va aconseguir un 76,3% d'ocupació mitjana.

En la Costa Blanca, els turistes nacionals (68%) han predominat sobre els internacionals (32%) durant el període estudiat. Aquest últim, ho encapçalen com a principals mercats emissors el britànic, neerlandès i belga, amb un 9,5%, 3,8% i 3,1% respectivament. Seguidament es troben Irlanda (2,2%), França (1,9%) Noruega (1,8%), i Alemanya (1,6%). Finalment, ens trobem amb el mercat suec amb un 1,5%. La resta de destins estudiats no superen l'1% de representativitat en cap cas.

València

Durant la segona quinzena de juny, els hotels de la província de València han vist incrementats lleugerament els seus últims registres d'ocupació fins al 86,7%, la qual cosa suposa un increment de 3,5 punts percentuals respecte a la quinzena anterior.

D'aquesta manera, es tanca el mes de juny amb una ocupació mitjana del 85%, la qual cosa suposa un increment de 2,3 punts percentuals respecte al mes anterior. Així, estem cada vegada més prop d'aconseguir els valors de juny de 2019, últim any de normalitat, en el qual es va aconseguir un 88,5% d'ocupació mitjana.

Si ens centrem en la destinació turística de Gandia, l'ocupació mitjana ha estat d'un 87,1%, la qual cosa suposa un increment de 1,3 punts percentuals respecte a la quinzena anterior.

Segons les dades recopilades en la nostra enquesta, la província de València ha mantingut la incidència del mercat nacional respecte a la quinzena passada amb un 56,4% de la quota total. Pel que fa al mercat internacional, s'ha recuperat l'important repartiment de mercats que trien València com a destí: el principal ha estat Països Baixos amb un 6,7%, seguit del britànic (5,4%), americà (4,5%) i alemany (4,3%). Per darrere es troben l'italià, francès, belga i romanès, amb un 4,3%, 3,1%, 1,7% i 1,4% respectivament. En últim lloc podem trobar a Suïssa (1,2%), Portugal (1,1%) i Irlanda(1%). La resta de mercats analitzats no superen l'1% d'importància relativa en cap cas.

Castelló

La província de Castelló ha vist incrementada la seva taxa d'ocupació durant la segona quinzena del mes i acaba aconseguint un 72,7% de mitjana el que suposa un creixement de 3,1 punts percentuals respecte a la quinzena anterior.

D'aquesta manera, es tanca el mes de juny amb una ocupació mitjana del 71,2%, la qual cosa suposa un increment de 10 punts percentuals respecte al mes anterior.

El mercat nacional resta terreny una vegada més al mercat internacional representant el 88,1% del total de turistes que visiten la província. En l'altre 11,9% trobem com a mercat més destacat el francès amb un 3,1% d'importància relativa. Seguidament, podem trobar als mercats italià, britànic i belga amb un 1,5%, 1,2% i 1% respectivament. En última posició podem trobar al mercat alemany (1%). La resta de mercats emissors no superen en cap cas l'1% de representativitat a la província de Castelló.

Pujar