elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Records de la nostra infantesa: Estes són les cançons populars en valencià per a Pasqua

Records de la nostra infantesa: Estes són les cançons populars en valencià per a Pasqua
  • En la nostra infància, era habitual cantar o taral·larejar estos temes i ara les plataformes digitals t'oferixen l'oportunitat de recordar-los

En el nostre imaginari col·lectiu guardem els records dels moments feliços de la nostra vida, aquells que compartim en una determinada comunitat. La celebració de la Pasqua no és aliena i és que en els moments de la nostra infantesa, amb les nostres famílies i amics, hem cantat -i alguns encara ho continuen fent-, algunes cançons populars en valencià que han marcat la nostra infància.

Qui no ha cantat 'un dia de Pasqua un xiquet plorava perquè el catxirulo no es li empinava' o 'La manta al coll i el cabasset mon anirem al Postiguet la manta al coll i el cabasset, mon anirem, mon anirem al Postiguet', i també 'En Joan petit quan balla, balla, balla, balla. En Joan petit quan balla, balla amb el dit”

'La Lluna, La Pruna', 'La Tarara', 'No volem cap', 'Amparito', 'La Xata Merenguera', 'La Panderola' o 'Ja no canta el capellà', són algunes d'estes cançons que encara hui sonen en el nostre imaginari col·lectiu i que han anat passant de generació en generació.

Menjar la Mona de Pasqua en plena muntanya, en una caseta o bé en un paratge, i cantar algunes d'estes cançons era habitual. Ara plataformes com Spotity permeten tindre a mà estes cançons i recordar-les, sobretot estos dies de Pasqua en els quals molts aprofitarem els dies de descans per a anar de torrà o fer una paella, i menjar la mona.

I si de fons sonen estos temes, ens retrotrauran a moments de la nostra infància que han sigut únics.

Pujar