elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Les reaccions de la vacuna covid disminueixen aquest últim mes a la Comunitat Valenciana

Les reaccions de la vacuna covid disminueixen aquest últim mes a la Comunitat Valenciana
  • Moderna és la que més efectes adversos està causant i el segueixen per ordre AstraZeneca, Pfizer i Janssen

Les reaccions després de vacunar amb covid a la Comunitat Valenciana han disminuït aquest últim mes. Si a l'abril la taxa de notificació d'esdeveniments adversos era d'un 0,57%, ara se situa en un 0,25%, segons dades de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.

Segons el tipus de vacuna enfront del coronavirus, la taxa d'esdeveniments adversos varia. La vacuna Cominarty (Pfizer-BioNTech) presenta actualment una taxa de notificació d'esdeveniments adversos de l'0,2%.

La vacuna Vaxzevria (AstraZeneca) registra una taxa de notificació del 0,38%, la vacuna Moderna té una taxa de 0,47% i la vacuna de Janssen 0,05% casos de notificacions d'esdeveniments adversos.

Les principals reaccions adverses que s'han notificat són dolor a la zona d'injecció, febre, cefalea, marejos, nàusees o diarrea. Totes aquestes reaccions vénen reflectides en el prospecte de les vacunes.

Cal assenyalar que durant el procés de vacunació hi ha estipulat un temps de 15 minuts d'observació després de la punxada de la vacuna, de manera que el pacient ha d'esperar aquest temps prudencial per si es produeix alguna de les reaccions adverses.

El 78% dels esdeveniments adversos han estat comunicades a través del Sistema d'Informació Vacunal (SIV) i un 22% s'han notificat a través de la pàgina web www.notificaram.es del Sistema Espanyol de Farmacovigilància de Medicaments d'Ús Humà (SEFV -H).

Rebuig de la vacuna contra la coronavirus

Respecte del total de vacunes administrades a la Comunitat Valenciana, 3,4 milions de dosis, s'han registrat 42.776 rebutjos, és a dir, un 1,25% sobre el total de dosis administrades.

D'aquests rebutjos, més de 1.200 es deu a tenir contraindicada la vacuna per al·lèrgia a algun dels seus components (0,04% sobre els més de 3 milions de dosis administrades), més de 39.000 es deu a persones que han rebutjat la vacuna ( un 1,16% sobre el total) i els 2.000 restants es deu al fet que han passat el covid-19 i no es recomanava la vacuna en aquest moment.

Pujar