22 d’octubre de 2019 22/10/19

GVA reconeix el treball en govern obert de Rafelbunyol mitjançant dues subvencions

GVA reconeix el treball en govern obert de Rafelbunyol mitjançant dues subvencions - (foto 1)
  • Destaca l’Estratègia Anual de Transparència i Publicitat Activa de Rafelbunyol 2019, projecte que està entre els quatre millor valorats per la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica en la seua modalitat

La Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica ha publicat la solució de concessió d'ajudes a entitats locals de la Comunitat Valenciana per al foment de la participació ciutadana i de la transparència i l'accés a la informació pública.

De les 207 sol·licituds de municipis de tota la Comunitat que es van presentar a la convocatòria d'enguany, la Generalitat ha concedit subvencions a 161 projectes, entre els quals es troben tant el de participació ciutadana com el de transparència que l'Ajuntament de Rafelbunyol ja està duent a terme.

Així, el consistori ha aconseguit el màxim finançament (5.000 euros per modalitat) per als Pressupostos Participatius de Rafelbunyol 2019-2020 i per a l'Estratègia Anual de Transparència i Publicitat Activa respectivament, la qual cosa suposa una quantitat total de 10.000 euros.

Segons Fran López, alcalde de Rafelbunyol i regidor de Govern Obert "Per segon any consecutiu la Conselleria de Participació, Transparència, Cooperació i Qualitat Democràtica reconeix el nostre treball en aquest àmbit entre més de 200 sol·licituds de municipis de tota la Comunitat Valenciana, atorgant-nos dues subvencions que ascendeixen a un total 10.000 euros, i que per a municipis d'una grandària com la de Rafelbunyol són fonamentals. La participació i la transparència han de ser dues àrees transversals en les democràcies modernes i per això, quan definim els nostres projectes en aquestes matèries, ho fem des d'aquest enfocament transversal i amb una perspectiva a mitjà-llarg termini. Això està permetent que la incorporació del Govern Obert en la manera de governar i gestionar el nostre municipi siga cada vegada més contundent. En aquest sentit, és destacable que l'Estratègia Anual de Transparència i Publicitat Activa de Rafelbunyol 2019', estiga entre els quatre projectes de transparència millor valorats per la Generalitat dels presentats per municipis de més de 5.000 habitants".

ocultar
GVA reconeix el treball en govern obert de Rafelbunyol mitjançant dues subvencions
Pujar