21 de gener de 2020 21/1/20

“Berenar de dones” per a aconseguir un rafelbunyol més igualitari

  La Regidoria d'Igualtat de l'Ajuntament de Rafelbunyol va organitzar ahir un “Berenar de Dones”, una activitat participativa a la qual van acudir unes 60 dones de totes les edats.

  Amb l'objectiu de construir un Rafelbunyol més igualitari i de conéixer millor el que pensen les dones de l'entorn en el qual viuen, en el Bar del Parc de la Senyera de la localitat, es va dur a terme ahir a la vesprada una reunió en la qual es van tractar temes tan transversals i importants com són l'educació, la cultura, els problemes que afronta la joventut, l'associacionisme o l’urbanisme.

  Amb l'eix central de fomentar la igualtat, lluitant per les desigualtats, les dones assistents, per grups rotatius, van anar donant la seua visió sobre l'estat actual de Rafelbunyol i formulant les seues propostes per a millorar totes les àrees que, directament o indirectament, els afecten en el seu dia a dia.

  Un dels temes tractats va ser el de la violència de gènere, on l'opinió generalitzada va deixar com a conclusió la importància d'educar en la igualtat i el respecte, d’accelerar la justícia i de crear recursos d'acolliment per a les víctimes, entre moltes altres qüestions.

  Una primera presa de contacte directe que va servir, a més, per a crear un grup de difusió d'activitats dirigides directament a les dones, així com a futures reunions.

  Aquest taller participatiu, realitzat de manera pionera, va ser tot un èxit tant per l'assistència com pels resultats obtinguts, cosa que va ser possible per organitzar-se conjuntament amb activitats infantils, per tal de conciliar la vida familiar.

  ocultar
  “Berenar de dones” per a aconseguir un rafelbunyol més igualitari
  Pujar