elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Quatre de cada deu parelles es coneixen ja a través de les xarxes socials i les aplicacions mòbils

Quatre de cada deu parelles es coneixen ja a través de les xarxes socials i les aplicacions mòbils

    Quatre de cada deu parelles es coneixen a través de les xarxes socials i aplicacions mòbils i el seu ús està portant a la formació de nous tipus de parelles que, en principi, haurien de ser més estables que les que es formen de la manera tradicional, tal com afirmen els autors del Mètode De Francisco-Canet, José Ángel de Francisco i María Dolores Canet, especialistes en teràpia de parella dels Hospitals Quirónsalud Alacant, Múrcia i Torrevieja.

    Els recursos de cites online permeten conéixer persones que no estan en els nostres cercles socials existents, i la seua popularitat ha crescut de manera tal que, segons diferents investigacions, són la segona forma més comuna de trobada de parelles heterosexuals i la més comuna per a parelles homosexuals. El doctor José Ángel de Francisco recomana prudència i constatació de la certesa del que ens compten en cada perfil i "utilitzar alguna cosa que sempre ha sigut un clàssic en la relació de parella en els seus inicis: un bon festeig amb un bon coneixement de tots dos, per a no sentir-se enganyats després", adverteix.

    Les noves tecnologies faciliten la trobada virtual de la parella però també s'està exposat en multitud d'ocasions a enganys entrant en una relació amb una persona que no era la que aparentava en les xarxes. "En les nostres consultes", explica l'especialista en teràpia de parelles, "veiem desenganys que obliguen a ruptures de parella amb conseqüències doloroses. L'origen es troba en la falta de proximitat real, la falta de contacte, i fins i tot l'anul·lació de l'atracció derivada de les feromones, que no poden entrar en joc a través de la pantalla, almenys fins a la primera trobada no virtual. Aquestes feromones juguen un paper essencial a l'hora de començar una relació eròtica".

    Com ha canviat internet les relacions de parella

    Un altre dels perills de l'amor en l'era de les xarxes socials, segons assenyalen des del centre mèdic, són l'augment de la gelosia pel descobriment de relacions amb tercers a través del mòbil o l'enganxament que moltes persones tenen a les xarxes socials i que, encara que permet mantindre una relació molt més pròxima aquesta és al seu torn més impersonal. "Ara es comparteixen més detalls amb la parella, poden localitzar-se més fàcilment, tenen records junts, però a vegades això produeix una saturació i una privació de l'espai personal que precisa cada membre de la parella", adverteix el doctor de Francisco.

    El 70% dels pacients que acudeixen les consultes per tindre algun tipus d'addicció a les xarxes socials tenen entre 25 i 38 anys i "molts d'ells presenten un nivell d'addicció tan nociu per a la vida conjugal com podria ser el joc, les drogues o l'alcohol", afirma María Dolores Canet.

    Pujar