elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Quasi 26.000 persones es vacunen sense cita prèvia en aquestes dues setmanes des del seu inici

Quasi 26.000 persones es vacunen sense cita prèvia en aquestes dues setmanes des del seu inici
  • La vacunació sense cita programada va iniciar el passat set de setembre destinada a les persones que no han volgut o no han pogut vacunar-se contra la covid-19

Un total de 25.736 persones s'han vacunat sense cita prèvia en les dues primeres setmanes en què la Comunitat Valenciana compagina aquesta modalitat de vacunació oberta amb la campanya programada contra la Covid-19 (quan se cita a la persona en un punt de vacunació, un dia i a una hora concreta a través d'un missatge SMS o mitjançant una trucada telefònica).

La vacunació sense cita està concebuda per a donar una nova oportunitat a les persones que no han volgut o no han pogut vacunar-se contra la Covid-19 fins al moment.

En la primera setmana de vacunació lliure es van administrar sense cita 12.881 dosi, de les quals 7.812 van ser primeres dosis i 5.069 segones dosis.

Durant aquesta setmana s'han inoculat 12.855 dosi de la vacuna enfront del Covid-19 sense cita prèvia. En concret, han sigut 6.829 primeres dosis i 6.026 segones dosis. Respecte a les segones dosis cal assenyalar que es tracta del cas de persones pendents de la segona dosi però que ja han complit els terminis indicats en la fitxa tècnica i que s'acosten sense cita als punts de vacunació per a completar la pauta òptima d'immunització.

Per províncies, a Castelló s'han vacunat sense cita 2.653 persones; 13.763 a València i 9.320 a Alacant.

“Combinar en els mateixos espais la vacunació sense cita prèvia amb la vacunació programada, en el dia i a l'hora indicada, és un repte logístic sense precedents al qual els equips de vacunació estan donant resposta de manera solvent. Han tornat a demostrar un gran lliurament i professionalitat”, indica la consellera de Sanitat Universal i Salut Pública, Ana Barceló.

“Estem cada dia més prop del final, però necessitem continuar insistint en la importància de la vacuna. Des de la Conselleria de Sanitat continuem treballant per a oferir les màximes facilitats a tots els valencians i valencianes, perquè no quede ningú sense protegir-se contra el virus”, afig Barceló.

La Conselleria de Sanitat va posar en marxa la vacunació sense cita prèvia el passat 7 de setembre, una vegada ja s'havia donat l'oportunitat per a vacunar-se a tota la població de la Comunitat Valenciana (almenys dues a tots els grups d'edat i en alguns casos fins a quatre i cinc oportunitats) i amb l'objectiu d'aconseguir el major grau d'immunització enfront del Covid-19.

D'aquesta manera, cada setmana s'actualitza la relació de punts de vacunació on es vacuna sense cita, així com els horaris. Aquesta informació es pot consultar en ací. Aquests punts de vacunació romandran oberts fins a l'última setmana de setembre.

Vacunació programada

En el marc de la campanya de vacunació programada, aquesta setmana està planificada l'administració de 105.024 dosi, la majoria de Pfizer (63.569) i Moderna (41.420).

La majoria de vials (91.764) es destinaran a segones dosis de Pzifer i Moderna per al grup de població de 12 a 39 anys.

Pujar