4 de desembre de 2020 4/12/20
ONADA DE SOLIDARITAT

Quasi 1.300 sanitaris jubilats o sense plaça s'ofereixen per a reforçar els hospitals valencians

Quasi 1.300 sanitaris jubilats o sense plaça s'ofereixen per a reforçar els hospitals valencians - (foto 1)

  Batalló de solidaritat en la sanitat valenciana. En tan sols 24 hores quasi 1.300 sanitaris jubilats o sense plaça s'han oferit voluntaris per a reforçar els hospitals valencians en la lluita contra el coronavirus, que recordem ja s'ha cobrat 50 vides en la Comunitat Valenciana.

  Així, des que aquest divendres s'obrira la bossa per a jubilats i titulats sense especialitat, 1.263 persones s'han oferit voluntàries: “És una bona notícia que demostra la solidaritat de tots els professionals i de la societat valenciana”. Així ho ha explicat agraïda la consellera de Sanitat, Ana Barceló, aquest dissabte en roda de premsa en la qual ha detallat que s'estan duent a terme reorganització de personal en alguns centres sanitaris i hospitals per a atendre millor els contagiats per coronavirus hospitalitzats.

  Respecte a aquesta enorme xifra de voluntaris, Ana Barceló, ha volgut donar les gràcies “per la generositat i per estar a la disposició de la sanitat pública quan se'ls requerisca”. Es poden acollir graduats i llicenciats en Medicina que no estiguen inscrits en les llistes d'ocupació temporal (encara que no tinguen especialitat); graduats i diplomats en infermeria que no estiguen inscrits en les llistes d'ocupació temporal; personal facultatiu que es trobe en situació de jubilació i siga menor de 70 anys; i personal infermer que es trobe en situació de jubilació i siga menor de 70 anys.

  Reorganització de recursos humans

  La consellera ha volgut informar que la Conselleria ha començat a adoptar una sèrie de mesures relacionades amb la reorganització de recursos en Atenció Primària, sobretot recursos humans, amb l'objectiu de “garantir l'establiment de torns de treball del personal i poder assegurar equips de substitució”, apuntava. Aquestes mesures s'aniran adoptant de manera progressiva en funció de les necessitats.

  En aquesta línia, des de hui mateix s'ha procedit a la reorganització de l'atenció als usuaris del centre de salut de Rafalafena de Castelló, que seran atesos en els centres de salut de Fernando el Catòlic i Illes Columbretes. L'atenció, per descomptat, estarà garantida en aquests centres de salut i també via telefònica.

  A més, des de dilluns que ve el personal sanitari de l'hospital Clínic que passa consulta en el Centre d'Especialitats del Grau de València, atés que s'han suspés les consultes no urgents, passarà a reforçar l'assistència a l'Hospital Clínic.

  Pujar