4 de juliol de 2020 4/7/20

Quart de Poblet instal·la un nou sistema de detecció de fugides en el Polígon

Quart de Poblet instal·la un nou sistema de detecció de fugides en el Polígon - (foto 1)

  L'Ajuntament de Quart de Poblet ha instal·lat una nova vertical en el polígon industrial amb l'objectiu de controlar la xarxa d'aigua a través d'una sensorizació que permet detectar l'existència de fugides en l'àrea. Amb aquesta nova actuació, el Consistori continua la seua línia de treball per la modernització de l'àrea industrial amb l'objectiu d'implementar un model sostenible i intel·ligent.

  La nova tecnologia, a més de conduir a la trucada escapoleix-0, controlant i reduint les pèrdues d'aigua, també permet millorar l'eficàcia de la xarxa, optimitzant el seu funcionament.

  D'aquesta manera, el sistema permet controlar els consums, detectant qualsevol anomalia entre el cabal d'aigua i la despesa reflectida en els comptadors. Un altre aspecte que el projecte també permet vigilar és l'abocament de residus contaminants des de les empreses i indústries.

  Tot això és controlat en temps real a través d'un pla digital que mostra en quin punt de la xarxa s'està produint l'anomalia, una detecció primerenca que reduirà el malgaste d'aigua, amb el seu consegüent impacte econòmic, i previndrà l'abocament de residus contaminants.

  El regidor encarregat del Cicle d'Aigua, Bartolomé *Nofuentes, va destacar que “es tracta d'un pas més en la implantació d'un polígon intel·ligent i sostenible. L'aigua és un dels nostres recursos més preuats i estem compromesos a aplicar totes les polítiques municipals possibles per a contribuir a un món més sostenible. Gràcies a aquesta innovadora tecnologia, tenim l'oportunitat de controlar tant la pèrdua d'aigua com els possibles abocaments contaminants”.

  El regidor també va recordar  que el municipi participa en el projecte pilot “Fugida-0”, que s'està aplicant en tot el municipi, amb el mateix objectiu que en el polígon, evitar i donar immediata solució a les avaries en la xarxa d'aigua.

  Pujar