Castellano

Compromís Quart demana una partida específica d’ajudes d’emergència social per fer front als efectes del COVID-19 a Quart de Poblet.

  • Un important percentatge de la població es veurà afectada social i laboralment per aquesta situació donada l’estructura socioeconòmica de tota l’àrea metropolitana de València.

El Grup Municipal Compromís Quart de Poblet ha presentat per registre d’entrada una sèrie de propostes per afrontar la crisi generada pel coronavirus COVID-19. “Hem d’anticipar-nos abans que apareguen els problemes econòmics, complementant el  seguit de mesures ja posades en marxa per l’Ajuntament”, segons indica la seua portaveu local, Rosa María García Asensio.

Entre d’altres mesures, Compromís proposa la creació d’una partida específica d’ajudes d’emergència social així com destinar les partides del pressupost de 2020 que no van a poder executar-se (activitats suspeses, jornades, etc.) per fer front als efectes del COVID-19 sobre el teixit econòmic local. També es proposa augmentar l’horari d’atenció telefònica actual i la creació d’una Finestreta Única que centralitze les demandes del veïnatge i la resposta de serveis socials però també l’orientació laboral a persones que malauradament van a quedar a l’atur. Quant a les mesures estrictament econòmiques Compromís demana ajudes directes a empreses i autònoms, tal com s’acaba d’aprovar a València capital, per evitar la destrucció de llocs de treball.

En el darrer Ple extraordinari, celebrat el passat 18 de març, Compromís va proposar formar part d’un Comité d’Emergència, però no va obtindre resposta afirmativa. Des de l’inici de la crisi, Compromís ha manifestat que fa costat a l’Equip de Govern. El grup municipal, i en particular la seua portaveu local, està en permanent contacte amb Alcaldia, fent arribar preguntes i propostes de forma constructiva. 

Pujar