elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Quants centres participen en la XVII edició dels premis escolars de literatura i dibuix?

Quants centres participen en la XVII edició dels premis escolars de literatura i dibuix?
  • El dijous 15 de juny el Consell Valencià de Cultura entregará els guardons en una edició dedicada a Santiago Grisolía i la ciència on s'han inscrit 68 col·legis de tota la Comunitat Valenciana

La XVII edició dels premis escolars de literatura i dibuix se celebren aquest dijous 15 de juny en la seu del Consell Valencià de Cultura. Un certamen obert a tots els centres educatius valencians d'ESO, batxillerat i cicles formatius. Enguany s'han inscrit 68 centres, dels quals 2366 alumnes han presentat 1803 treballs de dibuix i 563 literaris. El lema del concurs era Santiago Grisolía i la ciència, per la qual cosa els estudiants han adaptat les seues creacions a aquest àmbit.

Aquest és un prestigiós bioquímic que va ser president del CVC durant més de 25 anys i que va morir l'agost passat als 99 anys d'edat. Hui dia és reconegut com un dels científics mundials de més importància del segle XX en l'àmbit de la bioquímica. La seua carrera es va desenvolupar majoritàriament als Estats Units. Allí va passar diverses dècades i va tornar a València a la fi dels 70, on va encapçalar grans iniciatives científiques i socials amb l'esperança de donar un impuls a la societat espanyola amb la cultura científica.

L'elecció d'aquest assumpte no és casual, perquè la institució ha volgut recordar una vida sencera dedicada a la ciència, però també de quina manera veuen els estudiants de hui dia el paper de la ciència i la investigació com a motors de la cultura i l'economia de la societat. Els alumnes han hagut de documentar-se sobre la figura de Santiago Grisolía com a bioquímic i difusor de la cultura científica, però també sobre l'actitud social davant la ciència i sobre institucions com per exemple el Consell Valencià de Cultura.

Els guanyadors es trien basant-se en criteris d'originalitat, creativitat i punts de vista propis que sorprenguen els jutges. El dia 15 a les 12.00 es farà lliurament del diploma als guanyadors en dibuix i a les 13.00 hores als premiats en literatura. A més, també reben un reconeixement els centres educatius on més alumnes han participat en el concurs i que tenen més premiats. En aquest cas són: en literatura, el guardó del cicle d'ESO és per a la Puríssima de Torrent, i l'Escola d'Artesans de València en Batxillerat i Cicles Formatius. En dibuix, i en ESO, ha guanyat l'IES Mediterrani de Torrevella, i en Batxillerat i Cicles Formatius ho ha fet l'IES La Plana de Castelló.


Guanyadors dels primers premis en dibuix

1er ESO: Lucía Romero Fernández, col·legi Marni de València, per La vida es como ir en bicicleta, si paras te caes.

2n ESO: Inés Navarro Pozuelo, col·legi Inmaculado Corazón de María de València, per Tu no eliges al rey de la ciencia, la ciencia le elige a él.

3er ESO: Inés de las Nieves López, col·legi Padre Dehon de Novelda, per Santiago Grisolia un gran científic valencià.

4rt ESO: Isabel Moya Collado, col·legi C.E. Marni de València, per 1 siglo de sabiduría.

1er Batx:Nadia León Barragán, IES La Plana de Castelló, per La ciencia es vida.

2n Batx: Maria Amparo Benedito Martínez, IES Vicent Andrés Estellés de Burjassot.

Ganadores de los primeros premios en literatura

1er ESO: Manar Ahlal Benmoulay, IES Santiago Grisolia de Callosa de Segura, per El brillo que esconde la Ciencia.

2n ESO: Lucía Martorell Muñoz, Parque Colegio Santa Ana de València per El hombre que nunca dejó de pedalear.

3r ESO: Carolina Simó Pérez, col·legi La Purísima de Torrent, per La goteta d’aigua.

4rt ESO: Sandra Poveda Domínguez, col·legi Santa María Marianistas d’Alboraia, per La realidad del corazón.

1er BATX:José Manuel Gómez Méndez, Centre Específic d’Educació a Distància de València, per Paseando con Santiago Grisolía.

2n Batx: Lucía Irles Aldea, Escuelas de Artesanos de València, per Futura Química.

Pujar