elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Quant gastem els valencians en la nostra primera cita?

Quant gastem els valencians en la nostra primera cita?
  • Un informe revela l'honestedat dels espanyols a l'hora de parlar de diners en les seues primeres trobades

En la primera cita, sempre es tracta de quedar bé. I hi ha els qui no escatimen en despeses. De fet, els diners és un tema recurrent en moltes de les converses quotidianes, des de quant es cobra fins a com dividir el compte, o els diners tope per a un regal.

Segons l'informe ‘Honesty Pays’, elaborat per la plataforma de cites en línia Baix, per a descobrir fins a quin punt els espanyols són honestos i parlen amb normalitat dels diners tants durant les seues cites, en iniciar una relació o una vegada ja s'ha consolidat la parella. 

Però, quant gastem els valencians?

La despesa mitjana en la primera cita és de 51,7 euros, encara que els més esplèndids són els habitants de les Illes Balears que gasten 71,5 euros i els més garrepes són els extreme'ns en gastar de mitjana 42,3 euros.

Quant a la despesa mitjana per a les vacances, els valencians gasten 882 euros, enfront dels 1.184,6 euros dels navarresos que són els que més gasten de mitjana.

I per a regals, els valencians gasten 99,1 euros de mitjana, enfront dels 123,5 euros que inverteixen els bascos, els que més diners dediquen a regals.

Així mateix, aquest informe assenyala que el 43% de els espanyols considera de mala educació parlar sobre diners en la primera cita. 

 No obstant això, no tots els espanyols comparteixen aquesta concepció perquè alguns creuen que parlar de temes econòmics pot afectar la relació. De fet, els madrilenys amb un 51% consideren que és de mala educació parlar de diners en la primera cita.

En el cas dels valencians, el 46% considera que té més importància no donar la imatge que els importa massa els diners; enfront d'altres comunitats veïnes on estan molt preocupats per si se'ls jutja per parlar de diners en la romera cita. Així, a Múrcia el 57% no veuen convenient traure el tema monetari en la primera vegada, el 64% dels canaris, el 58% dels bascos o el 42% dels gallecs creuen que parlar de diners pot convertir en incòmoda la conversa.

Respecte del pagament del compte, en la Comunitat Valenciana opten per dividir-la fifty-fifty, enfront d'altres comunitats com Astúries on el 29% prefereix realitzar torns per a pagar.

Pujar