28 de novembre de 2020 28/11/20

Cs qualifica de submís al Consell davant el “nefast” resultat del Consell de Política Fiscal i Financera

Cs qualifica de submís al Consell davant el “nefast” resultat del Consell de Política Fiscal i Financera - (foto 1)
  • Woodward: “No entenem el vot favorable de Soler si no s'ha aconseguit el que va acordar la comissió Consell-Corts, que ha de tornar a reunir-se ja”

El portaveu de Ciutadans (Cs) d'Economia, Tony Woodward, ha qualificat de “submís” al Consell davant el “nefast” resultat del Consell de Política Fiscal i Financera celebrat ahir a la vesprada a Madrid.

“No entenem com el Conseller d'Hisenda, Vicent Soler, ha votat a favor de la proposta oferida quan la comissió mixta Consell-Corts havia consensuat sol·licitar un dèficit asimètric, la reforma immediata del sistema de finançament i la devolució de l'IVA 2017 per 281 milions d'euros”, ha explicat.

Per al diputat de la formació taronja, “el Botànic fa gala ací que reclamarà a Madrid el que és just per a la Comunitat, però arriba allí i la reivindicació promesa queda en submissió”. “No han aconseguit cap dels tres compromisos, tan necessaris per a la Comunitat Valenciana”, ha recalcat.

Per això, ha avançat, “sol·licitarem al Conseller Soler que convoque immediatament per a aquesta setmana vinent la comissió mixta Corts-Consell”. A més, Woodward ha advertit que “el desenllaç de la reunió del Consell de Política Fiscal i Financera per a la Comunitat Valenciana és un torpede en tota la línia de flotació del Botànic”.

En aquest sentit, ha explicat, “esperem que en el seminari d'aquesta finalitat de setmana del Consell a Dénia es busquen solucions urgents ja que el tancament dels comptes de 2019 de la Generalitat vaticinen un dèficit i un deute desbocat, i els Pressupostos recentment aprovats per a aquest 2020 recullen, de nou, xifres d'ingressos ficticis i despeses incontrolades”. “Entre això i sense solucions del Govern Frankenstein de Sánchez, s'encenen totes les alarmes”, ha conclòs.

Pujar