elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Els xiquets del Campus Multiesport visiten les prospeccions de la plaça del Castell

Els xiquets del Campus Multiesport visiten les prospeccions de la plaça del Castell
    MÉS FOTOS
    Els xiquets del Campus Multiesport visiten les prospeccions de la plaça del Castell - (foto 2)
    Els xiquets del Campus Multiesport visiten les prospeccions de la plaça del Castell - (foto 3)
    Els xiquets del Campus Multiesport visiten les prospeccions de la plaça del Castell - (foto 4)
    Els xiquets del Campus Multiesport visiten les prospeccions de la plaça del Castell - (foto 5)

    Este matí un grup de xiquets i xiquetes del Campus Multiesport de Vilamarxant ha pogut conéixer, de primera mà, els treballs de prospecció arqueològica que estan desenvolupant-se a la plaça del Castell de Vilamarxant i que està duent a terme un equip de la Universitat de València.

    Els jóvens visitants han rebut les explicacions de David Vizcaíno i Pau Armengol, l'equip d'arqueòlegs que està investigant en els dos sondejos que han donat resultats positius i dels quals es trauran les conclusions necessàries sobre com era la vida i l'arquitectura originària de Vilamarxant. També ha estat en la visita la regidora de Participació Ciutadana, Amparo García.

    David Vizcaíno els ha anat contant en què consistix un sondeig i el que es pot trobar en cadascun dels estrats, identificant el que correspon a l'època musulmana que en este cas és el mur que s'ha trobat i que podria tindre una porta d'entrada a un dels seus costats.

    També els ha explicat que, precisament hui, començava el treball topogràfic per fer un traçat de com era la torre i les muralles que hi ha al seu voltant.

    A més, el grup s'ha traslladat a la terrassa de la Biblioteca municipal, on estan classificant-se per èpoques les peces de ceràmica i fang que estan trobant-se. Allí, Pau Armengol els ha explicat els colors i materials que corresponen a cada època i a cada tipus d'utensili. Les peces més antigues són de finals del segle XII i principis del segle XIII. Es tracta de ceràmica de l'última època d'ocupació islàmica. A més, es troben altres curiositats com ossos d'animals o un vidre amb unes inicials que corresponen a una marca de cervesa que es comercialitzava en el segle XIX.

    La setmana que ve continuaran estes jornades d'obres obertes per als més menuts i, més endavant, s'obriran a tota la població en grups reduïts. Des de l'Ajuntament s'informarà sobre com inscriure's per participar-hi.

    Pujar