12 d’agost de 2020 12/8/20

Per què València ha començat el dia coberta de boira?

Per què València ha començat el dia coberta de boira? - (foto 1)
  • L'Agència Estatal de Meteorologia explica el per què de l'espessa boira que ha cobert el cel aquest matí

MÉS FOTOS
Per què València ha començat el dia coberta de boira? - (foto 2)

La setmana ha arrancat acompanyada d'un fenomen que, encara que cada vegada és més habitual, no deixa de cridar l'atenció cada vegada que apareix: la boira. Una espessa capa de boira ha cobert a primera hora d'aquest dilluns el cel de la ciutat de València i voltants dificultant en moltes ocasions la visibilitat.

Però al fet que es deu la seua presència? Des de l'Agència Estatal de Meteorologia (AEMET) han volgut donar resposta a aquesta pregunta a través de les seues xarxes socials. Segons han explicat, aquest tipus de fenòmens d'origen marítim són molt freqüents en el litoral de la Comunitat i se solen formen durant l'hivern o principis de la primavera.

L'origen de la boira es deu al conjunt d'una sèrie de factors com són l'estabilitat, la inversió tèrmica i la diferència de temperatura que existisca entre l'aire i la mar.

Les boires de hui i ahir es formen en la mar i penetren uns quilòmetres terra endins. En el litoral nord de València arriben a penetrar diverses desenes de quilòmetres” apunten des de AEMET, ressenyant que la capa de boira que tant ha cridat l'atenció és “molt succinta” i a penes té 200 metres de grossària.

Pujar