29 de setembre de 2020 29/9/20

La Tomatina tiny a Bunyol de roig aquest dimecres

La Tomatina tiny a Bunyol de roig aquest dimecres - (foto 1)

  Bunyol es prepara per al seu acte més multitudinari i un dels esdeveniments més populars no solament a Espanya sinó a nivell internacional: la Tomatina. Una batalla pacífica en la qual es llançarà uns 145.000 quilos al llarg del recorregut tenyint de roig tot el centre de Bunyol a partir de les 11.00 d'aquest dimecres.

  Una cita que enguany celebra la seua 74 edició i es consolida cada any com una festa acollidora i aglutinadora en la qual participen persones procedents de tot arreu del món. Des de les set del matí s'ha obert el recinte, que és principalment els carrers de la ciutat que actuen com un espai tancat.

  Són sis els camions que van a circular pels carrers Sant Lluís, Cid, Plaza Layana i Plaza del Poble per a repartir les “armes de batalla”. Cal destacar que la tomaca, a més de madur, ha d'estar prèviament rebregat per a no fer mal. Des dels balcons també estaran els veïns llançant quilos i quilos de tomaca.

  Cal recordar que la festa va començar a ser popular en la resta d'Espanya gràcies al reportatge de Javier Basilio, emés en el programa de Televisió Espanyola Informe setmanal en 1983. Des de llavors, any a any creix el nombre de participants i l'entusiasme per la Tomatina.

  Hui, tothom la coneix. De fet, l'èxit ha portat al fet que La Tomatina de Bunyol fóra declarada en 2002 Festa d'Interés Turístic Internacional per la Secretaria General de Turisme.

  Pujar