elperiodic.com
SELECCIONA IDIOMA
Castellano

Teatre a la fresca a les faldes del Benicadell, així és la IIºedició del festival d’Alguer

Teatre a la fresca a les faldes del Benicadell, així és la IIºedició del festival d’Alguer
  • Teatre, dansa i música es donaran cita a Otos el cap de setmana del 3 al 5 de juny

MÉS FOTOS
Teatre a la fresca a les faldes del Benicadell, així és la IIºedició del festival d’Alguer - (foto 2)
Teatre a la fresca a les faldes del Benicadell, així és la IIºedició del festival d’Alguer - (foto 3)
Teatre a la fresca a les faldes del Benicadell, així és la IIºedició del festival d’Alguer - (foto 4)
Teatre a la fresca a les faldes del Benicadell, així és la IIºedició del festival d’Alguer - (foto 5)
Teatre a la fresca a les faldes del Benicadell, així és la IIºedició del festival d’Alguer - (foto 6)

Otos acollirà el primer cap de setmana de juny la segona edició del Festival d’Alger,  el festival d'arts escèniques d'Otos.

La proposta d’enguany combina projectes emergents amb d'altres que són ja referents amb àmplia trajectòria i reconeixements internacionals i enguany posa l'accent en el paper de la dona al món del teatre. L'organització del festival ha bastit una programació que potencia la figura femenina en tots els seus àmbits: creadores, actrius, escenògrafes, coreògrafes, directores, tècniques...

Mònica Gómez, directora artística del festival ens diu que "hem volgut fer d'aquest un espai real on donar veu, nom i rostre a artistes dones creadores i descentralitzat així l'art de les grans ciutats i apropant les noves formes de fer teatre als espais rurals".

El divendres 3 de juny obrirà el festival la Companyia Maduixa Teatre, amb l'espectacle "Migrãre". Quatre dones travessaran un espai minat d'obstacles i fronteres invisibles, odis irracionals i prejudicis al país d'arribada. La utilització de les xanques per contar la història s'ha convertit en un tret característic de Maduixa Teatre, que fusionen la dansa, les arts plàstiques i les noves tecnologies que es combinen amb els cossos dels intèrprets, creant imatges d'una gran poètica visual.

Al llarg d'aquests anys, les seues creacions han sigut guardonades amb més d'una vintena de premis, entre ells, cuatre Premis MAX (màxim reconeixement de les arts escèniques a Espanya) i quatre Premis FETEN (Fira Europea de teatre per a la infància).

Dissabte 4 a la vesprada hi haurà les actuacions de les barcelonines Cia. Les Pinyes amb " Glassmur", una obra que transcorre a dins una iurta de fusta, on el públic, situat fora al darrere de les finestres, esdevé voyeur d'aquest viatge introspectiu des de la desesperança a l'alliberament.

Després serà el torn de la Cia. L'Atapeïda amb l'obra "Esberlar", un viatge físic i gestual per les emocions del concepte del trencament, on, en clau d'humor ens parlaran dels límits que ens imposen i que ens imposem a nosaltres mateixos.

Per tancar l'apartat escènic actuarà la Cia. Les Cícliques que uneixen disciplines com la interpretació, la dansa, el cant, entre altres recursos escènics, amb l'espectacle "Ofec", on quatre cossos corporalment poètics, es desperten per iniciar la rebel·lió contra una societat rica d'opressions i escassa en humanitat.

El festival ha estat organitzat per diverses veïnes del poble amb el suport de l’ajuntament d’Otos. Des de l'organització apunten que "Les arts escèniques son moviment, vida, reivindicació i cultura, i volem fer del Festalger un lloc de trobada amb veus i cossos diversos, compartir formes d'entendre l'art i reivindicar el seu espai com a creadores.

Un cap de setmana ple d'art i a tocar de la natura que tindrà diverses activitats dins la programació del festival, com taller de "Body polític" on les participants podràn investigar el cos través de dinàmiques de treball coral i pràctiques de dramatúrgia col·lectiva.

A més a més hi hauran exposicions, sopar popular, l'actuació del grup musical "Germans Brothers" i les visites guiades a la ruta dels rellotges de sol i la col·lecció permanent d'Antoni Miró que es pot visitar al Palau d'Otos.

Pujar