Castellano

Riba-roja, Massamagrell, Massalfassar i Torrent van ser els campions d'El Corte Inglés de trinquet

• El trinquet de Massalfassar va acollir el primer cap de setmana d'agost les finals del Campionat Autonòmic de Galotxa en Trinquet, trofeu El Corte Inglés

Les finals del 45ª Campionat Autonòmic de Galotxa, trofeu El Corte Inglés, de la categoria trinquet, es van jugar en la localitat de Massalfassar. En la primera jornada de finals, es va disputar la final de la màxima categoria, en la qual Odontica Riba-roja va conquistar el títol davant els favorits que havien aconseguit gairebé tots els títols disputats d'aquesta modalitat en les principals competicions. Els de Riba-roja van jugar Mario, Jesús Manuel i Santi, jugant una final de gran nivell que va tenir quinzes espectaculars que van ser molt aplaudits pels escassos espectadors que van poder presenciar la final en directe en el trinquet, seguint l'estricte protocol per a garantir les mesures de distanciament. Línia a línia van superar als jugadors de Algimia, que no van tenir el seu millor dia en la gran final, però que van lluitar la final davant un equip que semblava un mur, passant totes les pilotes. David, Javi Font, Joan i Raúl es van haver de conformar amb el subcampionat en una edició marcada pel Covid-19.

En la categoria de segona es van enfrontar la jove formació de Massamagrell amb el Torrent C. En la partida es va imposar la pegada dels jugadors de la Horta Nord, que van guanyar 70 a 20, destacant entre ells al mitger Vicent, que aconseguia sempre molts metres en cada pilotada. Per part dels torrentins va ser el rest Luis qui més contra va fer a les pilotades dels seus rivals. Quant a la final de tercera els jugadors locals del Massalfassar C, secundats com sempre per la seua afició, no donaven opcions a l'Alberic, a qui deixaven en 35. A pesar que els de la Ribera no van deixar de lluitar fins al final de la partida. En la final de quarta A, la partida va ser la més renyida, i el marcador el més ajustat, ja que es va arribar a igualar a 60, i a dos, finalment, els últims jocs van caure per al Massalfassar D, que deixava a Manises a les portes d'un nou títol, i que donaven el doblet al club de Massalfassar. En la final de 4ªB, es van enfrontar els equips de Trinquet de Torrent G i Egyptrailer Riba-roja, en una categoria on la il·lusió és màxima per cadascun dels jugadors que disputen les partides, en ella els de Torrent es van imposar 70 a 55 als de Riba-roja. Ja en la final de juvenils independents, que també va ser molt disputada, el 50 a 40 final li va donar el triomf al Torrent davant l'Alfara del Patriarca. Malgrat tot, els joves de l'escola d’Alfara han d'estar molt contents, ja que han arribat a la final en la seua primera participació d'aquesta competició autonòmica.

Els trofeus i medalles de les diferents finals els van lliurar l'alcalde i tinent d'alcalde de Massalfassar, Alvaro Montañes i Higinio Yuste, l'alcaldessa en funcions de Massamagrell, Araceli Munera, la regidora de Massalfassar, Natacha López, el d'Alfara del Patriarca, Jaume Martínez, al costat dels vicepresidents de la Federació de Pilota Valenciana, Jesús Fontestad i Rafael Vidal.

Resultats de les finals de trinquet del 45ª Campionat Autonòmic de galotxa, Trofeu El Corte Inglés: